Alt limitle üst limiti nasıl kıyasladın gerçekten anlayamadım. Alt limit piyasayı öldürmesin , insanların emekleri korunsun diye zorunlu yapılması gereken bir şey. Üst limitte seçeneğin var , pahalı geliyorsa almazsın , bu ukalalık değil. Gerçekten pahalıysa satamaz , düşürmek zorunda kalır zaten.
Zaten burada neye göre üst limit belirleyeceksin ?
Hit ?
Kazanç ?
Adamın sitesi aylık 100 TL getiriyor diye , özel yazılmış script , 10 yıllık domain vs vs 1000 TL'ye mi gidecek ? Özel scriptin değerini ne belirleyecek ? Domainin değerini ? Yapılan diğer yatırımların değerini ?
Bunda üst limit olmaz. Ev ile çok farklı şeyler değil. Müteahhitten alıp mağdur olan 5 milyon kişi vardır tr'de. Evi alıp orası burası akıtan , çürüyen , duvarlarından su alan... Bugün evi alırsın deniz manzaralı diye yarın evin önü kapanır. Depremde yıkılır.
Herkes alırken vay arkadaş piyasa ne yükselmiş diyor , satarken piyasa ölmüş diyor.
Aslında bu forumda her zaman için yazılı olmayan kurallar çerçevesinde bir üst limit vardı.Genelde gelir çarpı 5 ay üzerinden siteler satılıyordu.Daha sonra site hitlendirme işleri zorlaştıkça gelir çarpı 12 aya kadar çıktı.
Anlamadığınız şey şu elle tutulur bir ürün alırken o ürünün bütün riske size aittir ama sanal bir ürün de öyle değildir.
İkimizden örnek verelim.Yaptığınız şu alıntıdan sonra benim sizin satın aldığınız bütün web sitelerini takip ederek sitelerinize anti seo işlemi yapmayacağımı size kim garanti ediyor ? Yada sizin benim satın aldığım sitelere anti seo yapmayacağınızı kim garanti ediyor ? Daha bir de genç kız gibi trip atan Google faktörü var.Bugün 10 k olan bir sitenin 3 ay sonra 1 k ya inmeyeceğini kim garanti ediyor ?