efe7822 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

bu protein tozlarından.Ben kullanmak istemiyorum örneğin,bunun bana ne artısı veya eksisi olabilir
Supplementler kişinin kendi tercihine kalmış. En basit şekilde örnekleyecek olursak protein ihtiyacını karşılamakta sıkıntı çekenler protein tozu kullanabilir. Özellikle günde 1 ölçek antrenman sonrası fena olmaz. Önyargılı olmamak gerekir supplementlere karşı "ermanaltind" arkadaşın söylediği gibi.

bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Slm bişi sorucam
Fıtığı olan biri amatör vucut geliştirme yapabilir mi?
Mesela şınav barfiks mekik hangileri yapabilir hangilerini yapamaz.
Genelde tavsiye edilmez. Çünkü fıtık sizin egzersizleri düzgün yapmanızı engelleyebilir. Ve zamanla daha fazla rahatsızlık verir. Büyümesini de tetikler. Sağlık açısından da uygun görülmez. Fakat ileri derece değilse söylediğiniz egzersizler yapılabilir. Fıtık bende de var bu arada. Bana engel olmuyor. Bulunduğum spor salonunda sohbet ettiğim biri vardı ona engel oluyordu ameliyat oldu. Kişiden kişiye de gördüğünüz gibi değişiklik gösterebiliyor. Tavsiyem doktora görünmeniz ve kendinizi denemeniz olacaktır.

ermanaltind adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
besin takviyelerinden (supplement) bu kadar çekinmeniz gereksiz arkadaşlar. populer markaların ürünleri oldukça sağlıklı koşullarda kaliteli üretiliyor. Ciddi arge yatırımı olan bir alan.
Kullanmak zorunda değilsin, doğal gıdalardan elde edebilirsin. Fakat günümüz şartlarında besinler biyolojik değerleri maalesef eskisi gibi yüksek değil. tarımsal ilaçlarla üretilen sebzeler, yemle beslenen hayvanların etleri özellikle bb sporcusunun ihitiyaçlarını karşılamıyor.
"aa protein tozumu" derler diyenleri at kafandan gitsin, bu spor ele güne karşı değil kendin için yapılır.

@Bodybuilder hocam belli ki çok sabırlı bir insansın bu işte bu konuda insanlara eğitim vermek birşeyler anlatmak hele ön yargıları kırmak kolay değil. Fiyat da çok çok uygun. Başarılar dilerim.
Benim burda bu konuyu açmamın ana nedeni şu. Benim çok iyi bir vücudum yoktu. Anatomimde iyi değildi. Ve bu durum benim hayatımı zorlaştırıyordu. Giydiğim tshirtler olmuyordu kimseyle görüşmek istemiyordum. Spora başladım, body building yaptım ama yine de olmuyordu. Sorun bende mi diye düşündüm. Fakat zamanla bu işin temeline inerek kitap okudum, bilimsel açıklamalara yöneldim. Araştırdım. Güzel insanlarla tanıştım. herkesten birşey edindim. Videolar izledim. Kıyaslamalar yaptım vs. Geldiğim nokta ise güzel bir vücuda kavuşmak oldu. Bu işin sırrı ise çok çalışmaktan ziyade bilgi sahibi olmak. Bilgi olmadan yapılan spor zaman kaybından başka bir şey değil. Ben de bu konu vasıtasıyla hayatını rahat yaşayamayan, benim geçmişimde yaşadıklarımı yaşayan kişilere yardımcı olmak istedim.

Fakat insanlar öyle bir hale gelmiş ki bu konuyu açtım diye dlandrcı, insanların zaafını kullanan birisi ilan edildim bir kaç kişi tarafından. Tek sebebi 60 TL istemem. Bu rakam komik bir rakam arkadaşlar. Dışarıda bir yemek yeseniz bir kahve içseniz bu parayı ödüyorsunuz zaten. Kesinlikle ayırdığım zamanın karşılığı bile değil. Ben dün birine program yazdım. 1,5 saatimi aldı. Bu program sadece alıştırmaya yönelik. Ardından 1 aylık güç programı yazacağım. Sonra ise ana programı oluşturacağım. Ben ciddi şekilde vaktimi ayırdığım bu iş karşılığında 60 TL istiyorum neden çok görülüyor?

Antrenör değilim belgem de yok. Fakat bu benim bu işi bilmediğim anlamına mı geliyor? Israrla buradan darbe vurmaya çalışanlar çıktı. Benim ayrı bir mesleğim var ve onu icra ediyorum. Antrenörlük düşünsem belgesini alırdım. Gidin macfite 2000 lira kursu var. 1 ayda alın antrenör olun macfitte işe başlayın. +Antrenörlük belgesi alanların bilgisi acaba belgesi olmayanlardan fazla mı? Benim 1 yıl önce gittiğim spor salonundaki antrenör bırakın egzersizlerin orijinal isimlerini, overload nedir onu bile bilmiyor.

Kimi de doktora görünmeden, sağlık sorunu varmı yok mu bilmeden böyle program yazamazsınız demiş. Bunu söyleyen arkadaşım eminim eline dumbell almadan önce hastanede test yaptırıyordur.

Uzun lafın kısası biraz saygı.