Aslında tabiki ülkede sokak hayvanlarının toplandığı ve bakıldığı bir düzen olması şart. Fakat ha denilince bu olmayacak zaten onu biliyoruz böyle bir çalışmada şu anda mevcut değil onuda biliyoruz bu durumda kişisel çözümler bulmak gerekiyor.

Bir arkadaş daha söylemiş köpekler bir diğer arkadaşlarını ezip öldürdükleri için saldırıyor olabilirler. Veya motorun çıkardığı sese karşı bir duyarlılıkları bulunuyor. Yani araba her halukarda sinir bozucu bir cisim oradaki köpekler için.

Bu durumda arabaya karşı sempatileri oluşmaları gerekiyor. Birkaç defa arabaya havlamaya başladıklarında camdan dışarı köpek maması atın ve uzaklaşın. Bir hafta böyle deneyin köpekler ilkönce buna alışıp arabayı dişlemesinler en azından.

Dişlememeye başladıklarında arabayı durdurup köpeklere bu sefer bolca yem atın bir hafta boyunca buna alışsınlar sonrasında arabaya karşı olan antipatileri değişmeye başlar. Hatta kanka olup arabaya alırsınız beraber gezersiniz