Kasım 2014 de bende uzun dönem yaptım, öncelikle eğer meslekçi (şöför ahçı vs.) seçilmessen cezaevi askerisin. Yemin ettikten sonra branş eğitimi alacaksın. İtdurmaz tepesi meşhur malum acemiliğini hasta geçirmen çok yüksek ihtimal. Atış vs. flama yarışları olacak atış bizim zamanımızda ezine alırdı pek zorlamıyorlardı ama spor için baya yordular. Eğer şehitliğe gitmediysen güzel gezi düzenliyorlar daha önce 2 defa gitmeme rağmen o ruh haliyle manevi havası çok yüksek oluyor. Çarşı izinleri malesef pek iyi şeyler diyemiyeceğim esnafı tam bir kurnazdır aman dikkat bu gözler çift menü gördü, garibanın parasına göz diken kurnazlara şahit olacaksın.
Bi kaç kişi demiş normal düşende var ama 116 Cezaevi askeri yetiştirir bu bazen sen usta birliğine dağıtmıa gittiğinde önce alaya gidip ordan dağıtılıyorsun cezaevlerine sağlam torpil varsa ya da asayiş kısmında ihtiyaç varsaki ben askerliğim bittiğinde bize dahi asayiş eğitimi almış adamlar geliyordu çünkü yeterli asker çıkartamıyordu sen buna göre düşün. Usta birliğinde cezaevinede gidersen 3 bölüm var sevk, koruma ve iç görev tabi bu silivri gibi biyere düşersen orda bi bölük sadece sevk takımı ve bi bölük tamamen koruma takımı. Sevk takımı ile mini türkiye turu yaparsın çünkü nakil oluyor zevkli ve görev paran oluyor. Koruma biraz sıkıntı nöbet ki insanı sıkıyor. İç görev nizamiye santral vs. bunlar benim düştüğüm malatyaydı e tipi küçük nizamiyede bitirdim mesela.
İnşallah sağ sağlim bitirirsin, Jandarma askeri olmak ayrı bir sorumluluk ve onurdur.