sabrican adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler dönüş için tanımı hatalı yapmışım tanıtım yazılarını reddedince yükselmeye başladım aslında. Mayıs ayı boyunca ne kadar gereksiz link varsa reddettim. Hatta yorum backlink yaptığım site sahiplerine mesaj atarak yorumumu bile sildirdim.( Bazı yorum yaptığım sitelerden 2-3K link gözüküyordu)

Bende işime yarayabileceğini düşündüğüm trafiği yüksek bir siteden footer link alacağım. Peki linki longtail mi almalıyım direk anahtar kelime mi
Ben genellikle anchor text oranını %50 longtail, %25 site url, %25 site adı - anahtar kelime şeklinde alıyorum rekabet çok yüksek değilse ve başarılı bir site ise zaten yükseliyor.

Eğer rekabet yüksek ise yukarıdaki şekilde yaptığım halde ilerleme kaydetmediysem sağlam 2-3 siteden (indexi çok yüksek olmayacak) şekilde direk anahtar kelime alıyorum yine amacıma ulaşıyorum.

Sadece dikkat etmen gereken abartmamak ve doğallığa yakın olmak, backlink şarttır.

Bunların yanında sitenin tasarımı olsun, mobil uyumluluğu olsun vs yani iç seoda iyi oldumu yükselmeme şansın yok.