-Antrenör değilim bu sanırım yeterli yanıt olacaktır.
-Genel sağlık durumları ile ilgili kontrol demişsiniz. Bunu yazan arkadaşım sen salona gittin mi hiç? Eline dumbell aldın mı? Eğer aldıysan o dumbellı eline almadan önce ne tür kontroller yaptırdın? Bırakın bu boş işleri. Amacınız vücut geliştirmek değilse gölge etmeyin lütfen.
kurtdizayn: Okadar fıtık varken benim yazacağım programı uygulamanız sizi zorlar. Tavsiyem öncelikli olarak fıtık konusunda doktora danışmanız ve bu sağlık sorununu çözmeniz. Kaç ayda fit görünüme kavuşurum sorusu çok mantıklı bir yaklaşım değil. Çünkü herkesin vücudu, anatomisi, metabolizması aynı değil. Kimi çok daha kısa sürede form tutar şekillenir kimisi daha uzun sürede. Bu işte temel detay aceleci olmamak. Nitekim hata burada başlıyor. Çok çalışmak çok hızlı gelişim sağlamadığı gibi kendinize gelişim için uzun vadeli hedefler koymanızdır.
Yarışma Türkiye'de bu arada. Teşekkürler.
Rica ederim. Evet o fıtıkların sağlık sorununu çözümlemek maalesef göründüğü gibi kolay değil beldeki 1 fıtıkta ameliyat olmamı istediler bende sonra yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyeceği için ameliyat olmadım. Fizik tedavi gördüm sonra ağrı azaldı boyun içinde fizik tedavi gördüm ama o beldeki gibi olmadı kollarda ağrılar ve uyuşmalar oluyor. Yani kısaca kolay kolay çözülecek gibi gözükmüyor.
Ancak spora da uzak kalmak istemediğim için ve doktorlarında tavsiyesiyle 1 aydır yüzmeye gidiyorum. Bir de doktorun verdiği egzersiz hareketlerini her gün yapmaya çalışıyorum ama bu şekilde de vücudun fit olma durumu olmayacaktır

İşin esprisi bir yana İnşallah siz de sizden eğitim alacak olan arkadaşlarda umarım istedikleri sonuçlara ulaşırlar.