Rua adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben ödeme gelmedi diye yazmaya üşendim. Bütün satıcıların toplandığı bir platform yok bu yüzden toplu tepki göstermek kanımca hayalden öteye gidemez. 3-5 kişi yapsak tepki çekmez, üstüne rakiplerin ekmeğine tereyağ sürmek olur.

Ben kendi e-ticaret sitelerimde ışık göremiyorum. Adam siteye giriyor, ürünü beğeniyor stok soruyorum var diyoruz 10 dk sonra gidiyor n11 den hepsiburada daki mağazamızdan alıyor

Benzeri bir kargo olayını bende yaşadım. Sipariş maili bana saat 15:30 da geldi. Normalde sisteme 12:00 den sonra düşen tüm kargolar ertesi gün kargo olarak gözüküyor. Önemsemedim 16:00 gibi baktım panele siparişin son kargo tarihi aynı gün gözüküyordu satıcı destek ile uğraşmak yerine kendim şubeye götürüp teslim ettim. Yani ben o gün boş geçip sonra baksaydım birde bunların para cezasıyla uğraşacaktık.
Ben Çarşamba günü mail attım işi garantilemek için ve de yine klasik cevap geldi:

"Hak edişinize ait ödemeler ilerleyen günlerde kademeli olarak gerçekleştirilecektir. Bu süre içerisinde göstermiş olduğunuz anlayışınız teşekkür ederiz."

Ben bir pazarlama stratejisi olarak piyasada sadece ben de stok olan ürünleri kendi sitelerime koyuyup diğer bütün platformlardan ilanlarımı kapamaya başladım. Bu vesileyle müşteriler sitelerime gelmeye başladı yavaş yavaş da olsa.

Güven sorunu var ve de genel talep kapıda ödeme şeklinde olsa da ısrarla kapıda ödeme şeklinde gönderi gerçekleştirmiyorum bu da belki çok müşteri kaybettiriyor.

Ne yazık ki bir örgütlenme mümkün değil ve de bazı satıcılar için hepsiburada çok önemli bir satış kanalı,çok düşük karlarla sürümden çok kazanan firmalar var hepsiburada olmazsa bu firmaların aynı ciroları elde etme şansları yok, o yüzden ne olursa olsun bir çok firma hepsiburadadan ayrılamaz. Misal ayda binlerce onbinlerce parça satış yapan, milyon tl lik cirolar yapan firmalar başka bir yerde aynı satışı yapamazlar.

Şunu bile düşünmüyor değilim, hepsiburada ya verdiğim komisyonun bir kısmını google da ya da facebook da sitemin reklamını yaparak harcamak. Atıyorum 100 tl ye sattığım bir üründe 20 tl hepsiburadaya vereceğime 5 TL reklama yatırsam satış siteme kaysa aradaki %15 e tekabül eden payı ben alabilir miyim diye düşünüyorum. Plot denemeler yapacağım ürün bazında.