Sonunda kurmuşsun hocam sistemi hayırlı olsun
SSD diyenler neden diyor onu söyliyeyim. Zaten kullanacağın işlemci ultra bir işlemci değil. En azından işletim sistemi ssdye kurulursa programların çalışma hızları baya bir artacak. ( Windows açılış hızları , programların açılış hızları gibi )
Öyle bir şey yok hocam. Bu kişisel bilgisayar değil program kullanmayacaksın bunda. Windows kurulu olacak ve CMD çalışacak sadece. CMD'nin yani DOS'un çalışması için SSD'ye gerek yok.
SSD yazma ve okuma hızı yüksek olduğu için tercih edilir. Herhangi bir okuma ya da yazma işlemi disk üzerinde yapılmıyor. Veriler ekran kartına ethernet yoluyla iletilip işlenip geri ethernet yoluyla porta gönderiliyor.
Windows açılış hızıyla da bir işin yok. Açtıktan sonra elektrik gitmesi ve ekran kartı fan bakımları dışında windowsu kapatmıyorsun zaten.
Bu yüzden SSD almayı kesinlikle doğru bulmuyorum.
Hayırlı olsun hocam.
Elektrik parası ne kadar gelecek aylık
Sistemi evde mi kurdun, evde kurduysan ses ve ısı rahatsız etmiyor mu
Tam anlamıyla çalıştırmış değilim. Nasipse bugün akşam çalıştırmaya başlayacağım. O zaman sıcaklığı ve sesi net olarak anlarız.
Aylık 500 lira bıraktığını düşün elektrik parasını ödeyince. 5000 lira yatırıma aylık 500 lira para kötü değil. Bana 3 ay 500 lira para kazandırsa yeter zaten. Gerisini satarak çıkarabilirim hemen hemen.
Kredi ile , araç satıp veya borç alarak hadi bunları geçtim kredi kartı ile asla rig kurmayın.
Şuan 4-5-6-8li onlarca rig satışa çıkıyor hemde 1-3 ay kullanım süresi içerisinde.
İnsanımız sanıyorki hemen kazanacak tak fişi bitir işi hesabı.
Bir köşede unuttuğu yada yatırım yaparım aksada damlasada biriktiririm diyenler bu iş ile uğraşsın.
Etherum 2019da büyük değişimler ile dahada güçlü bir hale gelecek.Buna istinadende ederi eminim çok fazla olacak.Diğer alt coinleri bilmem ama başı bit ve ether çekecek.
Rigleri satışa çıkartanlar kâr için çıkartıyor hocam. Şuan benim kuracağım rigi 7500 liraya alacak insanlar var ciddiyim.
Diğer dediklerinize katılıyorum.