Estafurullah, kimse ile dalga geçmedik. Herkes kendi düşüncesini yazdı. Yalnızca arkadaşın, bu domainin ederi 3k'dır beyanı çok ilginç oldu.
Bugün printer, 3d printer, printers gibi kelimelerin eşit aranma hacmine sahip. Print kelimesi ise bunların tümünü kapsayan kısa, akılda kalıcı ve jenerik bir alan adı.
Bu alan adı, diğer kelimelere göre rekabeti çok çok çok daha düşük olmasına rağmen 2 Milyon dolara satıldı, neden ?
Ben olsam PrintWorldCenter diye bi marka uydurur, geriye kalan 1 milyon 999 bin 985 doları da markamın bilinirliği için harcardım diyebilir misiniz ?
Alan adı yatırımdır. Bugün alırsınız yarın değeri artar. Bugün 20 k edebilir, yarın 50k daha değerlenir. Alan adını, alan adı olarak değerlendirmek gerekir. Proje olarak değil.
hocam bahsettiğiniz domain uluslar arası kabul gören dil olan ingilizce domain. bu domainle dünyaya hitap edersin. 2m $ satılmasının "ana" faktörü bu.
bilet . net den bahsediyoruz. kıyaslama mantığınız yanlış ama anlatmaya çalıştığınızı anlıyorum. tekrar tekrar aynı şeyi yazmaktansa
@Akbas; ın yorumunu tekrar okuyarak ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.