1- Öncelikle bi sakin ol, öyle yakmalı kırmalı konuşma. Merak ettiklerini seviyeli bir şekilde sor ki aynı kıvamda cevap al. Senin kıvamına uygun bir cevap vermeyi haketsen de vermek istemem şahsen. Seviye bozmaya gerek yok.
2- O linkini verdiğin kanal zaten teliften kapatılmamış. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim. Teliflik bir durum yok. Muhtemelen sahte telif atılmış. Peşini kovala derim.
3- Benim bir kaç tane kanalım var. Yeri geldi sahte telif aldım. Yeri geldi mantıklı eşleşen yedim telif yedim vs. Ben Youtube'u iyi bilirim. Hani ukalaca gelebilir bu sana ama gerçek olan bu. Deneyimim üst seviyelerde.
4- Senin kanal sahte bir ihbar üzerine bile kapatılmış olabilir. Ki şöyle bir durum var. Sen kanalın kapandıktan sonra youtube veya paetnerin ile iletişime geçmeyip yattığın yerden kanalın açılmasını beklersen... Çook beklersin. Hatta ölesiye kadar beklersin. Hakkını arıyacaksın ve peşine düşeceksin. Ben de kanal kapanma tehlikesi yaşadığımda youtube ve partnerimle iletişime geçtim ve kanalıma atılan telifin sahte olduğu ortaya çıktı. Maalesef bizim ülkede "kıskançlık, dayılanma, başkalarının ekmeğine göz dikme" durumları bol miktarda mevcut.
5- TEKRAR SÖYLÜYORUM. Üstüne basa basa söylüyorum. Bir kanal "kalıcı" olarak haksız yere ka-pa-tı-la-maz. Haksızlık varsa geçici olarak kapatılır ve sen hakkını aradığında ve bunu kanıtladığında kanalın tekrar açılır. Hakkını arayacaksın. Gerekirse 100 tane mail atacaksın. O kanal temiz ise açılacaktır. Bugüne kadar çok örneklerini gördük. Enes Batur kanalı haftalarca kapatıldı sonra yanlış düzeltildi kanal geri açıldı. Ruhi Çenet kapatıldı tekrar açıldı vs. vs. Sana onlarca örnek verebilirim.
Neyse çok uzattım. Umarım yazdıklarımdan sıkılmamışsındır. Kendine iyi bak.
Youtube haksız yere kanal kapatmaz demişsin. Haksız yere kanalı kapatılanlardan biride benim. 100 tane mail at demişsin. Her mailde daha önce itiraz ettiniz diyor otomatik cevap geliyor yani atılan mailler umursanmıyor. Telif yemedim hiç herhangi bir ihlalimde olmadı ama kanalım durduk yere kapandı ki 2011 de açmıştım kanalı 4 - 5 milyon izlenme vardı, 2000 küsür abone vardı, parada kazanmıyordum komple Google hesabım askıya alındı (Adwords mm, analytics, business). Hesabı açtılar ama youtube kanalım konusunda çok katı davrandılar. Yani kendinden bu kadar emin konuşmana lüzüm yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi