kgul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
fikirden çok haset, yerme, sığlık, bilinçsizlik ve bi hayırlı olsun'u çok görme var bizde. ama en çokta kıskançlık. bu kelimeleri üzerine alınan kaç kişi var görelim desem kimse çıkmaz eminim ama fikirler üzerine konuşunca herkes üzerine alınıyor, bi garip hallere bürünüp armut'u elmayla karıştırıp sana yedirmeye çalışıyor ama gocunduğu konuyla alakalı tek bir şey söyleyemiyor. reklam ile herşey çözülür zannedenler, elinde 3 5 jenerik domain olunca kendini sektöre yön veren idol sanan şiirseverler, o jenerik değilci kompetanlar, n11 in nerden geldiğini bilmeden konuşanlar, araştırmaya hiç bir şekilde inanmadan deniz derya fikre sahip olanlar falan vs...
Ben arkadaşa hayırlı olsun diyorum zaten şu forumda 2 tip insanları anlayamıyorum. 1.si hosting satanlar hep haklı 2.si domain satanlar hep haklı. O yüzden uzatmaya gerek yok.

WebWon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önceki mesajlarınızda "açar google'a otobüs biletinde, uçak biletinde kim çıkıyor bakarsın" dediniz. Açtım baktım bilet.com'u gördüm. İkna olmadınız spam backlink ile dediniz. Lütfen artık yermeyin şu domaini.

Bilet nokta net bilet sektöründe kaliteli ve öncü olabilecek bir domaindir. "ucuz bilet" değil, "Ucuza" Bilet kelime grubunu iyi domain olarak görmeniz bile, belli ediyor ki siz alan adına değil projeye bakıyorsunuz.

Alan adı böyle değerlendirilmez arkadaşım. Alan adı değerlendirilirken içerisinde Türkçe karakter içeriyor mu, kaç karakterden oluşuyor, içerisindeki harflerin değerleri nasıl, jenerik mi, ek almış mı gibi kriterlere bakılmakta. Biz de burada bir domaini değerlendiriyoruz ve bu kriterlere göre değerlendirmemiz gerekir. Senin hoşuna gidip gitmemesine göre değil.

Bilet kelimesi süper premium (ie) harflerden ve premium (blt) harflerden oluşur.

(6 karakter, yazmışım hata ile )5 karakter tamamı harflerden oluşmakta, anlamlı, jenerik, tire içermiyor, rakam içermiyor, ek almamış.

Aranma hacmi 100 Bin kadar var ve orta rekabette bir alan adı.

1999 kayıtlı ve 18 yaşında bir alan adı.

Alexa değeri şuan site olmamasına rağmen Türkiye 153 Bin. Dünya 10 M

Alan adını değerlendireceksek, evet "domain değerlendirme" kriterlerine göre değerli bir alan adı. Fazla söze gerek yok.
Böyle değerlendir canımı ye hocam. Teşekkür ederim aydınlatma için. Ben proje açısından değerlendirdim, sen jeneriklik harf rakam vs açısından. Olay aslında bu kadar basit.