Ben bu büyük firmalarda gerçekleşen özellikle jenerik ve türevi sağlam domainlerin ihalelerinde sahte arttırma işlemlerinin çok yapıldığını düşünüyorum. Domain su götürmez bir gerçek sektörünün öncüsü olacak derecede jenerik, akılda kalıcı ayrıca fonetik olarak .com'dan kesinlikle çok daha güzel duruyor bilet nokta net. Hep söylüyorum bazı .net domainler kesinlikle .com domainlerden hem logo hem akılda yer etme hemde ses olarak daha iyi. Bu duruma .com kraldır kral kalacak demek çok yavan geliyor bana.
Domain nedir bilmeyen 78 milyon kişiye karşı .com kraldır en iyidir babadır diyen 2 milyon kişi. Bu durumda 78 milyon potansiyelin 2 milyon bilinçli insandan daha değerli olduğunu düşünüyorum. İsim tamamen psikolojik, dönemsel ve reklam verebilme, adını her ne olursa olsun duyurabilme le ilintili. Fakat tabi abundanziyeribilet ile bilet jenerik ismini bir tutanlar olduğunu reklam verirsen tozlu küflü zartlı zurtlu da tutar diyenleri ayrı tutuyorum. Bilet kelimesinin günlük hayatta kaç kişi tarafından günde kaç kez sarfedildiğinin istatistiğini tutan bir mekanızma olsa ve sonuçları görebilsek sanırım abundanziyeriilet ten farkı yok reklam ver geç gibi ilginç bir argümanı insanlar ağızlarından çıkartırken kendilerine de gülerler. komik gerçekten...
Bunlar benim fikirlerim. Hayırlı olsun kardeşim fake bid'ler ve almayacak kişilerin zarar verme çabası olmasa eminim daha ucuza alabilirdin. Şahsi kanaatim proje sahibi sizi bulmadan veya siz onu bulmadan domain'i olur olmaz fiyatlara satmamalısınız.