Uzun zamandır (asus p535 döneminden beri) navigasyon kullanıyorum. Yaklaşık 10 yıl oldu. Sorunlar şu şekilde;
- Telefon yada tablet gps sinyalini geç alıyor
> Aracın ön camının altına koyun gökyüzünü rahatlıkla görebilsin uydulardan gelen sinyalleri ne kadar geniş alanda alırsa o kadar iyidir

- Cihazda kullanılan program yetersiz
> Genelde yandex yada google haritalar kullanılır. Her ne kadar bu haritalar ücretsiz ve profesyonel görünse de bu işi yapan firmalar kadar olamazlar. Mesela Sygic uzun zamandır kullanıyorum çok profesyonel (diğer örnekler çoğaltılabilir igo, garmin gibi)

- Cihazdaki gps yetersiz kalıyor ne yapayım
> Telefon ve tabletlerde gps yetersiz kaldığı durumlarda sinyal gücünü arttırmak için internet bağlantısını kullanın. Bu ayar tüm telefon ve tablerde kısmen farklı olduğu için internetten araştırın. Gps programında ve telefonun ayarlarında ayarlamanız gerekli

- Sokak ve cadde ismini önceden okuyun
> Arkadaş bu öneriyi sunmuş zaten bende bir ek yapayım. Tüm programlarda döneceğiniz sokağın adı üstte kocaman bir şekilde (yada altta) yazar. Bu sokak ismini göz ucuyla görüp sonra tabelalara bakın. Sonuçta kullandığınız program google firmasının şoförsüz aracının programı değil.

- Evde boş duran tableti/telefonu kullanıyorum
> Yaptığımız en büyük yanlış budur. Bu iş için gerçekten ciddi navigasyon cihazları ve fakat para ayırmak yerine evde boş duran telefona google haritayı aktif edip kullanmak hiçbir işinize yaramaz. Ha evde Samsung S6 ve üstü telefon var boş duruyor derseniz başka

- Bazı sokaklarda oluyor bu diyorsanız
> Bazı sokaklar ağaçlı ve dar olabiliyor. Cihazlar ortalama 5*7 uydu sinyaline ihtiyaç duyacağı için sinyal yetersizliği oluyor ve yerinizi tespit edemiyor. bu yüzden sokağı kaçırmanız muhtemel çözümü yukardakilerden birinde arayın.

- Tüm dediklerinizi yaptım yine olmadı
> Araçların otomatik pilotları yoktur. 10 yıldır navigasyon kullanıyorum ve hala sokak karıştırdığım oluyor o yüzden sokak isimlerini görerek ilerlemeniz en doğrusu olacaktır.

Son olarak yazdığınız adresi ekranı küçülterek bakın. Bazen sokak cadde hatta ilçe isimlerindeki benzerlik sizi yanlış yönlendirebilir. Hele hele istanbulda.
Aksaraydaki bir mahalleden navigasyonla çıkamamıştım o derece