Bence yorumunuzu siz iyi okuyun.
Random yazılmış bir alan adının bu alan adından daha iyi olduğunu öğrendiğiniz yerden ben de bilgi almak istiyorum, kaynak verirseniz inceleyeceğim.
Kaynak mı istiyorsun uçak bileti diye arama yap sonuçlara bak görmüş olursun kaynağı, otobüs bileti diye arama yap yine görürsün, satılık daire diye arama yap yine görürsün. Domain değerlendirmesini siz jenerikliğe göre yapıyorsunuz ben ise getireceği kazanca projeye ve projenin zorluğuna göre yapıyorum. Bana göre onca rakibin içinde bu domain para kazandırmaz ve buna harcanan para ile kendi markanı oluşturacak zemini hazırlayabilir ve ilerleyebilirsin. Şimdi sana sorum şu bilet.net mi daha akılda kalıcı ucuzabilet.com mu ? Yoldan bir vatandaş geçse hangisi aklında kalır ? Bana göre ucuzabilet.com kalır, 1.si hedef belirtiyor ucuz olduğunu söylüyorum 2.si ne alacağını belirtiyor.
Satilikaraba.com
kiralikaraba.com
araba.com
Yukarıda verdiğim örneklerde ise kiralikaraba.com u seçersin araba kiralarken ama araba satma sitesi açacaksan araba.com u seçmek istersin çünkü daha kurumsal durur. Kiralık olanda ise amacın keyword olup yükselmek olur. Kısacası amaca göre alınacak domain ise bilet.net yanlış tercih ve değeri bana göre 3000 TL'yi geçmez ama domain portföyü amaçlı alınacaksa 100k eder. Olayı yorumlarken amaca göre yorumlamak lazım.