Heinz dışında tüm ketçaplarda malesef glikoz şurubu var şeker yerine. Yerli üreticiler maliyetleri aşağıya çekmek için her türlü maddeyi basıyor içine. İçerisindeki fazla su miktarından bahsetmiyorum bile, en azından bir zararı yok. 1kg Heinz sanıyorum 3kg herhangi bir yerli üretim ketçaba eşit yoğunluktadır.
Müşteriler artık ölücü. Hangi mağaza varsa hepsini gezip en ucuz nerde varsa onu araştırıp alanlar tanıyoum. Hal böyle olunca da üreticiler rekabet edebilmek ve mevcudiyeti koruyabilmek adına kaliteyi düşürmekle kalmıyor gıdaların içerisine ikame zararlı maddeler koyuyor.
Heinz' ı bilen zaten biliyor, fiyatına pek bakmadan alıp geçiyor. Açıkçası ben de Heinz alıyorum sırf bu sebepten. Zaten 1 tanesi 6 ay boyunca gittiği için fiyatının fazla olmasının bir önemi de olmuyor.
İnsanlar artık sadece fiyata baktığı için aslında sağlıksız maddelerin gıdalarda kullanılmamasını sadece devlet sağlayabilir. Yoksa bu şekilde devletin karışmadığı, serbest piyasanın olduğu rekabet ortamında yarın öbür gün glikoz şurubunu bile arar duruma gelebiliriz.
Edit: Tatlı içeceklerde de bu durumun benzeri var. Mesela Lipton Ice Tea' nin kutularında şeker kullanılıyorken, 1.5 litrelik büyük pet şişelerde glikoz şurubu kullanıyorlar.