kesin olarak bir şey söylemek için erken olmakla birlikte, klasik bir 302 redirect hijacking vakasına benziyor. Bu aralar çok arttı maalesef. Eğer durum buysa ( google arama kutucuğunda info:sitenizinadi.com diye arattığınızda klon site çıkıyorsa büyük ihtimalle budur, gizli pencerede yapın işlemi, cache den çekmesin. ) çözülmesi 1 hafta ile 3 ay arası sürüyor maalesef ancak mutlaka ki gerekli şeyleri yaparsanız yerine gelecektir.
Klon sitenin ip sini htaccessinizde direk engelleyin. Sitenin barındığı yere scraper site şikayetinde bulunun.- klon sitenin -
Google da gizli sayfada sıralamada olduğunuz kelimelerde aramalar yapın ve çıkan sonuç sayfasının en altına inin, orada geri bildirim gönder diye bir seçenek göreceksiniz, oraya tıklayıp arama sonuçları hakkında feedback yolluyorsunuz. Feedbackinizde de durumu yazın açıklayın.
Sitenizde canonical tag sorunları varsa onları çözün mutlaka. Bir kaç kez de demin söylediğim işlemi yapın. Bir süre içinde düzelecektir. Ancak söylediklerim 302 hijacking için geçerli. Bir başka sorun varsa bilemiyorum. Geçmiş olsun
Söylediklerinizin hepsini yapacağım, çok teşekkür ediyorum, sadece htaccessde ip engellemesini nasıl yapabilirim? o kısımda takıldım.
Güvenlik tedbirleri gereği sitede ne yapmalıyım peki? Feed iptal edin demiş bir arkadaş oradan botla çekiyor olabilir diye, yaptım ama hala sanisesinde çekiyor, bir de curl ile yapabiliyorlar diyorlar. Yani sitemize bot kurulamaması için güvenlik babında ne yapmalıyız?
Teşekkürler.