Hocam peki siz çocukken akşam ezanından sonra eve dönünce ne yapardınız? Yatana kadar ders mi yoksa televizyonda bi anlam içermeyen içerikler mi?
Benim gördüğüm teknolojinin getirdiği bir yeni nesil televizyon, Youtube. Saçma sapan paralar kazanan, saçma sapan içerik dolu bir site tıpkı televizyon camiası gibi. Ha tabii bilgi verici içerikler de mevcut tıpkı belgeseller gibi.
En azından yeni nesil çocukların önünde daha çok seçenek var. Adı da üzerinde çocuklar ve izleyecekler saçma sapan şeyler tıpkı bizim çocukken izlediğimiz gibi.
Bizde televizyon ben 5.sınıfa geçene kadar, bilgisayar 7.sınıfa geçene kadar yoktu babam imkanı olmasına rağmen almamıştı.
Kitap okurdum 100-150 sayfalık hikaye kitapları olurdu 1 bilemedin 2 güne bir kitap bitirirdim sonra dergilerim vardı adak çocuk filan onları okurdum akşam 9 da filanda yatardım sabah erken kalkardım.
İzleyecekler ancak şuankiler gerçekten bizimkilerden 10 kat boş ve çocukları etkiliyor denk geldiniz mi bilmem ama youtube da bu sefer o içeriklerden kendi de çekmeye çalışıyor, o boş şeyleri hayal ediyor yaşam tarzı olarak o boş insanları model alıyor,benimsiyor.Onun için fan sayfası açıyor saatlerce caps yapıyor, yorumlarda boş insanı savunacağım diye milletle tartışıyor.
Önlerinde çok fazla seçenek var ama bu seçeneklerin çoğu boş ve saçma, evet bilgi verici bir çok kanalda var ama izlenmeler gösteriyor ki çocuklarımız onlara değil boş şeylere yöneliyor.