DatabaseBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bakın size enpara ile ilgili bir olay anlatayım. Sene 2006 Kredi çekmişim finansbanktan 2008 yılında da ( bakın 10 sene önce ) kredi sorunlu bir şekilde kapanmış. Geç ödemeler olmuş v.s Ben onun üstüne, enpara hesabı açtıralı 4 yıl oldu neredeyse, kişisel hesabımdan aylık en az geçen rakam xx.xxx, o da yetmemiş, kurumsal hesap da açmışım enparada, orada da aylık geçen para miktarı xx.xxx.

Ben kredi kartı v.s kullanmayı sevmediğim için, 1 sene öncesine kadar kredi kartım yoktu, Odeabank getirdi kapıdan 1500 TL lik bir kart verdi, uçuşlarda v.s kullanırım diye aldım. Onu da 1 senedir düzenli ödediğim gibi, aylık 1.500 tl lik karttan 5.000 felan harcıyorum ( yatır kullan ) Hadi hepsini geçtim, 1809 Kredi puanı notuna sahibim. Bankalardaki en yüksek kredi puanı 1809'dur. Araç kredisi çekeyim dedim, hatta bunun içinde, dire ihtiyaç kredisi çekeyimde, ruhsata haciz felan konmasın diye. Banka bana kredi vermedi. Enpara ( finansbank yani ) Diyorum ki nasıl vermezsiniz? işte veremeyiz v,s tamam sebep? Sebep yok, kredili ürününüz yok diyorlar. Siz delimisiniz, yanımda maaşlı 1500 tl'ye çalışan personele, 3 aylık sigortasından sonra 10.000 TL verdiniz diyorum, kusura bakmayın v.s v.s

Direk kapattım hesapları, aynı gün gittim işbankasına, anında kredimi, kredi kartım herşeyimi çıkardılar. Sonra arayıp beni diyorlar ki kusura bakmayın işte kredi değerlendirme ekibimiz v.s, dedim ki bana şunu söyleyin, siz benim 10 yıllık kayıtlarımı tutup, bana bunun yüzünden kredi vermiyorsunuz. Bu 10 yıllık süreçte sizinle çalıştığım rakamları göz ardı ediyorsunuz, ben de sizinle çalışmaya devam etmemi mi istiyorsunuz dedim, işte size kredi açalım v.s Yani 3 5 kuruş eft havale masrafından kaçacağım diye, Enpara gibi abidik gubidik bankalarla calisilmazmış.
enpara para lazım olduğunda kredi vermiyor, para lazım olmadığında kredi veriyor