TBM (tıklama başına maliyet) saatlik veya buna benzer aralıklarla güncellenir. TBM senin sayfa görüntülenme/tıklanma oranına göre ayarlanır.
Yani; 100 kişi girdi 1 kişi tıkladı TBM: 1 TL
1000 kişi girdi 1 kişi tıkladı TBM: 0,50 TL
Bu sadece anlaman için bir örnek. Belki bunun tersidir, tam algoritmayı bilmiyorum.
Merhaba,hocam madem bilmiyorsunuz neden açıklama yapma gereği duyuyorsunuz.TBM'nin giren çıkan ile alakası yoktur.TBM doğrudan reklam veren ile adsense arasın da oluşan bir değer.Bize yansıyan TBM değerleri bir sonuçtur.Yani sizin bahsettiğiniz gibi 100 kişi de 1 kişi tıklarsa 1 TL,1000 kişi de 1 kişi tıklarsa 0,50 TL gibi bir şey söylemek mümkün değil.Hangi reklamın,hangi saatler de hangi yerleşim ile,hangi reklam boyutları için de,mobil veya masaüstü giriş ile tıklandığın da verdiği ücreti bilmeyi bırakın tahmin etmek bile imkansız.
Konuya gelecek olursak,iki gündür yüksek hitim olmasına rağman ciddi anlamda gelir kaybı yaşamaya başladım.Şöyle anlatayım öğle saatlerin de uygulamadan bakıyorum kazanç 150 TL iken,1 saat sonra 100 TL'ye düşüyor ve gün bitene kadar istikrarlı bir gelir sağlanmıyor.