Merhaba arkadaşlar,
Şimdi bizimkiler bir mobilyacıdan koltuk takımı alıyorlar + yatak baza vs. bunları adamlar 2 kalemde yazıyor biri 2.000 TL diğeri 1.650 TL Toplam 3,650 TL yazıyor. Aynı zamanda adamlarla ilgili şöyle bir durum var gelen mallar ayıplı mal. 1.5 Ay süredir sürekli değiştiriyorlar ama yine de bozuk mallar geliyor. Ben bizzat gidip görüştüm adamlarla adamların dükkanında ne Vergi Levhası var, Ne işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı var. Hiç bişi yok. Fatura kesmiyorlar senet gibi bişi yazıyolar onun tepesinde bir kağıt var tepesinde Depo takip fişi diyor fiyat ve kalem orada yazıyor. Bu belgede adamların sadece dükkan ismi var ne adres ne vergi dairesi bilgileri hiç bişi yok. Şimdi ben Tüketici heyeti Para sınırı 3610 TL olduğu için benim mahkemeye gitmem gerekiyormuş. Ben tüketici heyetine gidip her iki kalem için ayrı dava açmak istesem böyle bir şey yapabilir miyim? Birde tüketici mahkemesinden ziyade bu durumu maliyeye şikayet etsem onlar yardımcı olur mu veya bu dükkan hakkında cezai işlem uygularlar mı? Benim amacım ailemin ödediği 650 TL ödemeyi geri alıp malları iade etmek. Ne yapmam lazım bana yardımcı olur musunuz? Mahkemeye gidicem ama sırf 40 tl için 200 liradan fazla dava masrafı ödicem.