fLayer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
fark etmez alırlarsa yine giderim yaptıgınız toplam 12 ay oda zor geliyor size. Biz 15 ay yaptık bu kadar zorumuza gitmedi.
Valla üstad iyi hoş diyorsun da vatan için olsa cidden (savaş vb durumlar) emin ol buradakilerin yüzde 90'ını evini, işini bırakıp koşar. Ancak şu anki askeriyenin ... çıkardılar. Oraya askerlik yapmaya değil komutanlara hizmet etmeye gidiyorsun artık neredeyse. Ben komutana çay yapıp bardaklarını yıkamadığım için tuvaletini temizlemediğim için 2 km nizamiye yolunu bezle sildim hani geyik vardır ya yağmurda çiçek sulatırlar diye adam bana her yağmur yağdığında elime kova verip yağmur dinene kadar çiçekleri sulatırdı. Ben de güle oynaya ıslık çala çala yapardım iyice deli olurdu. 10 km mevzi kazarım tek başıma ama kahvaltıya gitmeye üşendiği için "bana kahvaltı getirin *** ib.eler" diye bağıran adama ölse bir bardak su vermem. Adam evindeki bütün elektrik, su vs işlerini kışladaki askerlere zorla yaptırıyordu.

Ha içlerinde adam gibi adamlar da var illa ki ama bu tarz ya.şaklardan temizlenmedikçe ordu, gençler böyle hikayeleri dinleyerek büyüyecek.

Sözün özü bugün ihtiyaç duyulsa bana yine koşa koşa giderim ama oradayken olanlara küfür etmemizi kimse engelleyemez. Ne demişler, ......kebilirler ama zamanı durduramazlar o askerlik illa ki bitiyor bir şekilde. Bence orduda köklü değişikliklere ihtiyaç var.