kaantukek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

28 senedir istanbuldayım. Eşimde aynı şekilde. Burada doğduk büyüdük. Eşimde bende çok sıkıldık, yorulduk, boğulduk. Trafiği, insanların anlayışsızlığı, komşuların olmayışı, sürekli koşturmaca istanbuldan ayrılmayı planlıyoruz. Kartal - Pendik arası yürüsen sahilden 10 dakika iş saati arabayla 45 dakikada gelemiyorum.

Sıcak ancak bizi de yakmayacak bir memlekete yerleşmeyi düşünüyoruz. Aklımızda Antalya var. Temmuz ağustos çekilmez diyorlar, bundan dolayı da çekiniyoruz. Ticaret olarak hemde yaşam olarak 7 gün 24 saat açısından kafamıza yatıyor.

Antalya'da yaşayanlara sormak istiyorum. Araştırma yaptım internetten ancak r10'daki arkadaşların fikirleri benim için daha önemli.

Antalya'da hayat nasıl?

Ev için hangi mahallelere bakmalıyım? Antalya Merkez düşünüyoruz. Biraz daha yaşamın ( bakkal, market, yeme içme, çocuk için okul ) aktif olduğu ancak gürültünün fazla olmadığı bir mahalle.

Örnek pendik merkezde yaşıyorum ancak bilenler bilir, batı mahallesi çiğdem sokak ( ada tesisleri sokağı ) Pendiğin tam merkezi ancak öyle bir mahalleki sessiz sakin.

Buyurun burası da mahallem https://www.google.com.tr/maps/@40.8...7i13312!8i6656

Antalya'da bu tarz bir yer düşünüyoruz.

Fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim.
Dostum Antalya gerçekten güzel evet bahsettiğin aylarda hatta Haziran'da dahil aşırı sıcak ve nemlidir. Ama artık herşeyin bir çözümü var yıllardır Antalya'da yaşıyorum ve gayet memnunum. Muratpaşa tarafı çok merkezi herşey ayağının altındadır özelikle Lara, Dedeman ama binaların çok eskidir.Bu yüzden sana Konyaaltı tarafını tavsiye ederim özelikle Liman mahallesi Hurma tarafları olabilir. Binaların çoğu yeni ve rezidans tipidir sıcağı yenmen için çoğu hem açık hem kapalı yüzme havuzludur ve fitness hamam vs'de vardır. Denize plajada 400-500 metredir. Eskiden rezidans denilince fiyatlar aşırı derecede yüksekti ama şimdi aynı sitelerden aynı evlerden mantar gibi heryerde bittiği için fiyatlarda eskiye oranla düştü ideal bir çok ev bulabilirsin. Küçük bir Rusya olarak düşünebilirsin Konyaaltı'nı bu yüzden durumun acil değilse araştırmanı ve kelepir olarak düşeni beklemeni tavsiye ederim. Çünkü Rus'lar en ufacık politik bir olayda apar topar evi yarı fiyatına satıp geri dönebiliyorlar. Geçen sene bayağı bir kelepir daire düşmüştü. Ve son olarak şöylede bir durum var diyelimki ilerde sıkıldın yada alışamadın evi kira'ya vermek istediğinde 1+1 daireyi bile eşyalı 1.5-2000 den verebilirsin. Yeme içme, market konusunda evden çıkmana bile gerek yok 1 paket sigara dahi olsa gece'nin 3'ünde ara marketi kapına kadar getirir keza yemekte aynı şekilde. Umarım aradığın istediğin gibi bir yer bir yuva bulabilirsin. İyi forumlar