Merhaba arkadaşlar,

28 senedir istanbuldayım. Eşimde aynı şekilde. Burada doğduk büyüdük. Eşimde bende çok sıkıldık, yorulduk, boğulduk. Trafiği, insanların anlayışsızlığı, komşuların olmayışı, sürekli koşturmaca istanbuldan ayrılmayı planlıyoruz. Kartal - Pendik arası yürüsen sahilden 10 dakika iş saati arabayla 45 dakikada gelemiyorum.

Sıcak ancak bizi de yakmayacak bir memlekete yerleşmeyi düşünüyoruz. Aklımızda Antalya var. Temmuz ağustos çekilmez diyorlar, bundan dolayı da çekiniyoruz. Ticaret olarak hemde yaşam olarak 7 gün 24 saat açısından kafamıza yatıyor.

Antalya'da yaşayanlara sormak istiyorum. Araştırma yaptım internetten ancak r10'daki arkadaşların fikirleri benim için daha önemli.

Antalya'da hayat nasıl?

Ev için hangi mahallelere bakmalıyım? Antalya Merkez düşünüyoruz. Biraz daha yaşamın ( bakkal, market, yeme içme, çocuk için okul ) aktif olduğu ancak gürültünün fazla olmadığı bir mahalle.

Örnek pendik merkezde yaşıyorum ancak bilenler bilir, batı mahallesi çiğdem sokak ( ada tesisleri sokağı ) Pendiğin tam merkezi ancak öyle bir mahalleki sessiz sakin.

Buyurun burası da mahallem https://www.google.com.tr/maps/@40.8...7i13312!8i6656

Antalya'da bu tarz bir yer düşünüyoruz.

Fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim.