Merhabalar, öncelikle belirtmek isterim ki bu konuyu iki tarafıda suçlamadan açıyorum. Sadece bu konu hakkında bilgi eksikliğim olduğu için çözemedim ve sizlere başvurmak istedim. Bundan kısa zaman önce
@SPDNet_Satis; 'den VDS satın aldım ve windows kurduk. Daha sonra instagram için
@omurtlak; 'in instagram eklentisini kurdum ve başlattım. Öncelikle belirtmeliyim ki
@omurtlak; 'in eklentisini uzun zaman boyunca hem kendi bilgisayarımda hemde başka VDS'lerde onlarca kez kullandım ve bu sorunla karşılaşmadım.
VDS chrome kuramadım ve ticket üzerinden
@SPDNet_Satis; ile iletişime geçtim chrome kurdular bende eklentiyi kurdum başlattım.
Kısa zaman sonra VDS girdiğimde tüm her şey kapatılmıştı
https://prnt.sc/fprm2i böyle bir görüntü ile karşılaştım. İlk defa böyle bir şey ile karşılaştığım için yine ticket açtım ve şöyle bir cevap geldi; "Metehen bey , birisi makinenize mining yazılımı kurmuş görünen". Ve daha sonra aramızda geçen konuşmalar şu şekilde
ben: Ben kurmadım hocam öyle bir şey ne olduğunu bile bilmiyorum. Chrome kurdunuz bi siz. Bende sadece eklenti kurdum çalışıyor şuan zaten. Mining nedir? Kim kurmuş olabilir?
spd: hacklenmişsiniz bilemiyorum . Bunun genel olarak tek çözümü format ve yeniden kurulum dosya yedekleriniz varmı ?
ben: Sadece tek bilgisayardan giriş yapıyorum bu bilgisayardada keylogger vs. tarzı bir şey olması imkansız. Nasıl hacklenmiş olabilir? Benden yana bir güvenlik açığı olması imkansız. Ben oraya instagram hesaplarımı giriyorum...
spd: Metehan bey soruma cevap vermiyorsunuz yedekleriniz var ise yeniden kurabilirsiniz varmı yedekleriniz ?
Bir sunucunun hacklenmesi için tek sebep keylogger değildir. Windows update yapılmaması bile bir sebeptir. Geçen ay bir exploit ile poyraz bilişimin tüm windowsları hacklendi mesela.
ben: 4-5 instagram hesabı bağlı şu an. Tekrar kurmak demek benim tekrar 3-4 saat uğraşmam demek. Hayır bu denli rahat konuşmanız beni şaşırtıyor. Ben güvenip oraya hesap bilgilerimi giriyorum. Bu güvenceyi vermek yerine "böyle şeyler normal" havası katmaya çalışmanız ayrı bir ironi. Başka firmanın yaşadığı olay beni alakadar etmez maalesef. Bunun önlemini, güvencesini alacak kişiler sizlersiniz.
ve daha sonra şöyle bir cevap geldi anlamadığım terimler olduğu için ss olarak tam halini yüklüyorum;
http://prntscr.com/fqe39d
kurduğunuz plugin vs. gibi şeylerden olabilir dedi. Ben sadece
@omurtlak; 'a ait eklentiyi kurdum ve uzun zamandır kullandığım bir eklenti sorun çıkacağını sanmıyorum. Neyse bugün tekrar gireyim dedim bu seferde şu şekilde bir şey gelmiş ve hacklenmiş;
http://prntscr.com/fqdxsh Bu olayda şirketin suçu var mı yok mu bilmiyorum. Ama insanlar oraya güvendikleri için değerli bilgiler giriyor ve bu denli rahat davranmaları beni en çok rahatsız eden şey oldu. Dediğim gibi iki tarafıda suçlamıyorum. Sadece bilgim olmadığı için size danışmak istedim.
Ben bu şirket ile tekrar çalışmayacağım. Hesabımın kapatılmasını rica ettim, ücret iadeside istemiyorum. Sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum ona göre ek şikayet konusu açabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim.