Bu dediğinize benzer bir durumu dün Garanti Bankasına sormuştum. Bende bildiğim kadarıyla ortak bir kredi limiti var. Kredi limiti için yer açıldığında bazı bankalar önce davranıp kredi kartı limitinde artış yapıyor. Ancak dün sorduğumda kredi kartı limiti ile kredi limitinin farklı şeyler olduğunu kredi kartı limitinin artması veya yüksek olması mevcut çekeceğiniz kredileri etkilemeyeceğini ve limitini düşürmeyeceğini belirtti.
Ben etkileyeceğini düşünerek bu soruyu en az 3 4 kere emin olmak için tekrarlayıp sordum. Verdiği bilgi doğru mu bilmiyorum ancak bana verilen bilgi bu şekildeydi.
Ayrıca bahsettiğiniz konuya benzer bir durum 2 sene önce başıma gelmişti. Yine Garanti Bankası kredi kartı limiti açıldığında artış yapmıştı o sıra TEB bana kredi kartı göndermek istedi ama 0 TL limit ile gelmişti. Teb bankası orda ki limiti düşürmemi talep etti ancak ben düşürmeyince bir süre sonra kart iptal olmuştu.
Evet doğrudur, kredi kartı limiti ile kredi limiti ayrıdır.
Bide avans hesaplar var, bu iki seçenekten birisine bağlı ama hangisine giriyor tam emin değilim.
Bu limitlerin hepsi sizin bankalar nezdindeki puanınıza göre belirleniyor.
Bazı bankaların katı kredi kuralları nedeniyle size istediğiniz bir krediyi vermeyebilir ancak başka bir bankaya gittiğinizde size diğer bankadan alamadığınız krediyi verebilir.
Ancak kredi kartlarında durum farklıdır, tüm bankalarda aynı limiti alabilir ve limitinizin tamamını kullanabilirsiniz.