MİNERGATE - Kendi bilgisayarınızla, tarayıcınızla, mobil cihazınızla kripto para kazın!

SA

Bu yazımızda ev ve iş yerinizdeki bilgisayarınızla herhangi bir yatırım yapmadan madencilik yapmaya izin veren Minergate sitesinden bahsedeceğiz. Minergate ile herhangi bir program bilgisine gerek kalmadan, karmaşık command satırlarına veya Matrix terminallerine gömülmeden kripto para kazmaya başlayabilirsiniz.

Bu sitede Bitcoin dışında; Bytecoin, Monero ve Dash gibi altcoin’lerin madenciliği de yapılıyor. Sitede yazının hazırlandığı tarih itibariyle en çok kar getiren coin Monero, site içerisindeki calculator kısmından bu bilgiler görülebilir. Böylece o günün en çok kar getiren kripto parasına gücünüzü yönlendirebilirsiniz. Ekran kartı ve işlemci gücünüze göre kazandığınız rakam artıp azalabilir.

Minergate‘in birinci özelliği işletim sisteminize göre indireceğiniz bir yazılımla, bilgisayarınız işlem gücü üzerinden madencilik yapmanıza olanak sağlaması. Madencilik yazılımı Windows, MAC, Ubuntu ve Fedora işletim sistemleri için uygun. Yazılımı indirmek için üye olmak gerekiyor, sonrasında ana sayfada yer alan Downloads linkinden program kolayca indirilip kurulabilir. Sonrasında ise yapmanız gereken yazılımı açmak ve hangi coin’i kazmak istiyorsanız onu seçmek. Yazılım hemen coin üretmeye başlayacak ve siz kapatmadığınız sürece çalışmaya devam edecektir. Aynı zamanda mobil cihazınıza Minergate uygulamasını yükleyerek de madencilik yapabilirsiniz.

Sitenin ikinci madencilik şekli ise, tarayıcı üzerinden herhangi bir program indirmeden kullanılabilen Web Mining özelliğidir. Web Mining‘i kullanmak için üye olduktan sonra ana sayfada yer alan Web Mining kısmına tıklayarak istenilen coin’in madenciliği başlatılabilir. Aşağıda göreceğiniz resim Web Mining kısmından alınmıştır, burada yapmanız gereken sadece start tuşuna tıklamak.

Herhangi bir yatırım yapmadan mining yapmak için Minergate ideal gözükse de güçlü olmayan işlemci veya ekran kartlarıyla yapılan mining günümüzde aylık ancak 30-40 dolar kazandırıyor. Elektrik masrafınızın buna yakın olacağı düşünüldüğünde güçlü bir bilgisayarınız yoksa madenciliği denemiş olmak için Minergate'e üye olup 1-2 gün kazım yapabilirsiniz.

*Elektrik masrafı, bilgisayarınızın ısınması, işlemci ve ekran kartınızın eskimesi vb. durumları göz önünde bulundurunuz. Özellikle bitcoin gibi eski ve zorluğun yüksek olduğu bir kripto para birimi kazmaya çalışırken normal bir bilgisayarla kazandığınız miktar toplam elektrik harcamanızdan düşük olabilir.

Ödeme Zamanı: Sitede her para birimi için belirlenmiş ödeme limitleri mevcut. Örnek verecek olursak 0.1 Monero ($5) kazdığınız zaman kendi cüzdanınıza parayı çekebiliyorsunuz. Kazdığınız paranın konfirme edilmesi gerekiyor. Ben ilk defa Monero kazarken yaklaşık 3 saatte 0.005 Monero kazdım (GTX 670 ekran kartı ile) ve bu miktar 0.005e ulaşınca konfirme oldu.

Referanssız Kayıt Linki: KAYIT LİNKİ

Referanslı Kayıt Linki: KAYIT LİNKİMİZ