ondan sonrada türkiyedeki firmalardan alışveriş yapın diyorlar,benim takip ettiğim makinanın türkiye fiyatı 10000$ dan baslayıp 14000$ a kadar çıkıyor,aliexpress den baktığımda 4000-5000$ aralığında ve ben bu ürünü bütün veriler dahil(%50 vergi ile bile getirtsem) 7500$ a maloluyor,işin garip tarafı burada 10-14.000$ a satanlarda zaten uzakdoğudan getirip bize %150 gibi fahiş bir fiyatla kakalıyorlar durum böyle olunca neden türkiyeden alalımki,tek sıkıntı bu gelen makinanın buradaki kurulum aşamaları.oda 1000 tl tutsa,max 8000$ a getırtmıs oluyorum arada %100 e yakın bır fark var çok garip
Hocam, bende sizin gibi düşünerek bu araştırmalara başladım. Öğrendiğim bilgilerden biraz daha paylaşayım. Öncelikle Aliexpress'ten değil makine gibi büyük ölçekli şeyleri Alibaba'dan araştırın.
Satıcılarla mutlaka iletişime geçin, whatsapp vs üzerinden kesinlikle konuşun.
Alibaba da "istek oluşturun", istediğiniz makina için satıcılar size teklif yollasın uygun tekliflerde satıcının kaç yıllık olduğu ve ticaret güven teminat miktarı ne olduğuna ve alibaba tarafından onaylı olup olmadığına bakın.
Ayrıca alacağınız makina için mutlaka ve mutlaka CE sorun, CE olmadan almak mümkün olmuyor, hatta 60-80 sayfalık CE raporlarını isteyin.
Bende sizin gibi düşündüm benim alacağım makina Türkiye'de sadece 2 satıcıda var, bir tanesi çin malı 10.000$ diyor, diğeri taywan malı 40.000$
diyor.
Alibaba çin malı fiyatı 1650$ ancak vergisi kdv si ve TPE denklik belgesi komisyonlar, müşavirlik vs. vs. 12.000 TL ye bana geliyor.
Teşekkürler textil ve aksesuar kısmını bulamadım sanırım satıcıya ha kodu sorarak öğrenecez
Satıcıya HS codu sorun, sonra kodu kontrol edin.