site adresiniz nedir?
css ve jss sıkıştırmalarını denediniz mi ?
site adresinizi yazarsanız umuyorum ki ücretsiz de olsa bazı arkadaşlarımızın fikirleri sizlere yardımcı olacaktır.
Hocam haklısınız şu şekilde vereyim linki, yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum çok sağolsunlar.
https://goo.gl/DfTxqI
Bahsettiğiniz daha fazla görselli ve büyük siteler nelerdir, buna bakmak gerekiyor. Ben 1.45mb için gayet normal, daha hızlı açmanın imkanı yok derken zaten sitenizi yayınladığınız sunucunun shared ya da max vps olma ihtimalini göz önüne alarak söyledim bunu. Ya tabi ki daha büyük boyutlu sayfaları açmak mümkün, ancak bunun için cdn'ler kullanılıyor, dedicated sunucu oluyor, ve genelde bir çok sunucudan oluşan bulut destekli sistemler oluyor. eğer dediğim gibi paylaşımlı hosting ya da vps ise fazla yapabileceğiniz bir şey yok. diğer arkadaşların dediği gibi nginx vs kullanarak bi nebze arttırılabilir.
cache'lemeye gelince, redis kullanmanı öneririm şuan diğerlerine göre çok daha iyi. verdiğim kodları htaccess'ine eklediğinde 2. resimdeki bi kaç hata gitmiş olur. ve biraz hız farkı yaratır, daha fazlası için donanım özelliklerinin artması şart.
Hocam size de rica etsem siteme bakar mısınız linki yukarı koydum. Htaccess zaten cache eklentisi eklemiş bir çoğunu çok farklı bir şeyler yok fazlası vardı o yüzden dokunmadım. Dediğim gibi 10-12 saniyede açılıyor, benim tek istediğim 6-7-8 saniyede vs açılması, sadece makul bir değer istiyorum başka bir şey değil. Teşekkür ederim tekrardan ilgilendiğiniz için.