Selamlar,

Bu forumun büyük çoğunluğunun bildiği bir x kişisi var(İsim vermiyorum). Bu x kişisi bir alanda hizmet veriyor. Müşteriler de x.xxx TL para ödeyerek bu hizmetten yararlanmak istiyorlar. Ancak bu x kişisi neredeyse 1 yıl boyunca herhangi bir hizmet tesliminde bulunmuyor ve geri iade talep edildiğinde de çok uzun bir süre(3 aydı sanırım) sonra yapılacağını belirtiyor. Hatta belirttiği tarihte yapmadığı ve laf kalabalığıyla tarihi ertelediği de oluyor.

Hadi diyelim ki bu işte bir sıkıntı oldu, adam işi yapamadı. Geri iade yaparken KDV masrafını müşteriden alması ahlaksızlık değil midir? Bu durumda suçlu olan x kişisi. Neden kendi suçunun sonuçlarını üstlenip kaybı karşılamıyor?

Bir de olayın şöyle bir yönü var. 2016 Ağustos ayında bu işi verirken ki dolar kuru 2.95, bugün geri ödemesi yapılsa 3.52. Tamam, anlaşma dolar üzerinden yapılmamış olabilir; ancak sen zaten bu adama para kaybettirmişsin, bir de utanmadan yapmadığın işin kdv'sini müşterinin parasından düşüyorsun! Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Bu kişi için açılan şikayet konularına yorum yazan arkadaşlar forum kuralları gereceğince banlanıyor; ancak, bırakın bu adamdan hizmet almaya çalışıp parasını kaptırmış müşterileri, alakası olmayan birçok kişi bu x'in yaptığı haksızlığı ve ahlaksızlığı karşısında tahammül edemiyor.

Ben mi yanlış düşünüyorum?