toros35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo anlamında Siteyi özgün tutmak site gelişimi için önemli midir?
yoksa tanıtım yazısı veya footer link alımı mı ?
linksiz özgün tutulan site ne kadar faydalı olur bizlere?
Merhaba hocam hem kendi sitelerimiz hem de çalıştığımız arkadaşların siteleri dahilinde özgünlük %100 olmasa da %99 önemli.

Tanıtım ve footer link ikisi de sitenize destek olabilir ancak şu da bir gerçek: Footer aldığınız sitede linkler kalktığı anda ters tepiyor, süresiz olarak alınırsa sıkıntı yok ancak 1/3 aylık alınıp süre bitiminde bu ay ben link almayacağım derseniz siteniz geriye düşer. Tanıtım yazılarında da tanıtım kalıcı kalmalıdır. Bunların önüne geçmek için link süreniz bitimine az kala başka sitelerden de almanızı öneriyorum. Ancak googleye göre direk ana url adresine link vermek sakıncalı tavsiyem alt sayfalarınıza daima link verin.

Son sorunuzda ise özgün tutulmayan sitelerden belki gelir elde edebilirsiniz kopya veya çalıntı makaleleri ekleyerek bir yere gelebilirsiniz ancak şikayet olmasa dahi ileri sayfalara çıkmak çok zor.

Dipnot: Belki bilmiyorsunuz ancak şimdiden belirteyim tanıtım veya footerden link almak yerine site sahiplerine veya kendi sitenize (farklı iplerde olsun) yükseltmek istediğiniz sitenin feed urlsini sidebara ekleyin. Feed ile ana sitenizden güncel bazda konular gelecektir ve webmaster tools da sitenize bağlantılar kısmında sitenizin ne kadar güçlendiğini göreceksiniz !!!!