binadaki telefon kutunuzdan eve kadar eksiz bir kablo olmak zorunda yada binadan eve gelen kablonuz hiç eskimemiş olmalı o zaman 20 - 25 ms bile alırsınız. Telefon hattınızda parazit var mı diye dinleyin bu problemi yaşıyorsanız cat6 kablo kullanarak sadece 2 ucuyla binadaki telefon kutunuzdan direk modeme kablo çekerek deneyin. Zira splitterınızın eskimiz olmasından da kaynaklı olabilir.
Hocam binamız 5 yıllık, bu evde ttnet, uperonline ve vodafone kullandım hiç birinde ping sorunum olmadı ortalama hepsi 60-80 arasıyıd ve ani zıplamalar olmuyordu. Zaten vodafone kullanırken direk türknete geçtim . Şu an çok ciddi problemim yok ama yinede ping ara sıra çıkyor . 1 sn sonra tekrar normale dönüyor . En kötüsü bu işi çözene kadar çok uğraştırdılar beni. Çağrı merkez veya chatten görüşüyorum direk arıza kaydı açıyorlar alakası durumlardan . En son biri aradı m.h'den pinginiz yüksek galiba dedi evet deyince yeni profil atatım size reset atıp kontrol edersiniz dedi. Normal öçümlerde 30 dan aşşağı düşmeyen ping 8 e düştü .