hocam şansınız dönmüş hayırlısı ancak her yerde olacak gibi bir şey yok bir de işin piri olmak gerekiyor.
Arsa işi aslında basit. Paran olduktan sonra artırması kolay. Tabi biraz şans fakat kaybetme riski yok.En kötü az kazandırır
Arsa alıpta zarar henüz edeni pek görmedim. Kendi aldıklarımızdan Örnek vereyim size.
10 Sene önce 100 Bin Liraya alınan Yer Şuanda: 700 Bin TL ( Arnavutköy )
10 Sene Önce 15 Bine alınan yer şuanda: 300 Bin TL ( Silivri )
3 Sene Önce 50 Bin Liraya alınan yer şuanda: 300 Bin TL ( Çanakkale )
2 Sene Önce 150 Bine alınan yer şuanda: 300 Bin TL ( Gümüşyaka )
2 Sene Önce 35 Bine Alınan yer şuanda 100 Bin TL ( Çanakkale )
3 Sene Önce 20 Bine alınan yer şuanda 70 Bin TL ( Çakanakkale )
Genel olarak ortak noktaları İmarlı ve İfrazlı yerler. Olabildiğince düz ve yüksekte,Ve Denize olabildiğince yakın.Yani aldım elimde kaldı deme şansım yok bugün al yarın 10 bin TL üstüne ekle koy satılırsa satılır.
Aldığınız yer Hisseli olmaz,İmar ve İfraz varsa ve albenisi varsa ( Ne bileyim otobana yakın,Denize yakın.Ormana yakın vs insanların ilgisini çekmek için )
Fiyatı artar ve satarken çok rahat satılır.Piyasanın 3-5 aşağısına ver 1 haftada satarsın.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:51:45 -->-> Daha önceki mesaj 22:46:06 --
Merhaba
Hocam Aslında Biraz Araştırmak Gerekiyor. Gerçekten Arsada Büyük Para Var.
Mesela Araştırma Yaparken Tarla yada Bağ Bahçe Arazisi Almayacaksın. Çünkü Değeri Olmaz.
Konut, Kamu, Sanayi, Spor Tesisi vs Gibi Arsa Çeşitlerine Yönelim Sağlanmalıdır.
Biraz Pahalı Olabilir Ama Diyelim ki 100 Milyara Alınan 150 Metre Kare Konut Arsası Emin Olun 10 Dönüm Tarla Arsasından Kıymetlidir.
Şahsen Arkadaşın Yerinde Olayım Arsa Alırdım O Paraya Sonra da 2 Yıl Kulağımın Üzerine Yatar Aldığım Arsayı Unuturdum. 2-3 Yıl Sonra En Az İki Katına Çıkacaktır Değeri. Tabi Benim Dediğim Gibi Konut, Sanayi vs Tarzında Arsa Alırsa...
...
Aynen hocam.Üstte arkadaşa yazdım zaten. Tarla alırsın m2 fazla olur büyük yer olur ( Ya fiyatı artmaz yada elinde kalır ) Bir ihtimal yol geçer,Köprü yaparlar vs , eger fiyatı artarsa'da haliyle çok artar.
Bu borsaya benziyor
Ama Arsa alınırsa imar,İfraz varsa al yarın sat.Yada dursun değerlensin