haklısın bir şey değiştirmiyor ne bilim benim obsesyonum sanırım, html html'de olur, php php'de şeklinde. aşağıdaki ajax istek mantığını deneyeceğim. olmazsa hesap modullerinin olduğu sayfaları php yaparım. ama sen yazdınsa olur gibi gözüküyor. şu iş bitsin büyük teşekkürler geliyor

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:49:44 -->-> Daha önceki mesaj 13:28:52 --

yolunda gidiyor ama biraz syntax'larla kafam karıştı.

ben fonksiyonu (calc1) bir button'la başlatıyorum.

<button style="height:20px; width:100px" onclick="calc1()">Hesapla</button>

senin script ile benimkini birleştirince (biliyorum hatalı ama senin script'i benim fonksiyonun içine koyamadım bir şekilde)

<script src="https://code.jquery.com/jquery-3.2.1.min.js"></script>

<script type="text/javascript">
$( document ).ready(function() {
$.ajax({
type: 'GET',
url: 'kurcek.php',
success: function(cevap) {
var kur = cevap;
alert(kur);
}
});
});
</script>

function calc1()
{
var x1;
x1 = document.getElementById("n1").value;

result1 = x1 * 80 * kur;
document.getElementById("result1").value = result1.toFixed(2) + " TL + KDV";
document.getElementById("info").innerHTML = "Uygulama dahil Ortalama fiyatıdır. Kesin Hesap için <a href='iletisim.htm'><b>İletişim</b></a> linkinimizden bizimle irtibata geçiniz !<br> A1 sınıfı yanmaz kompozit m2'de 5$ fiyat farkı içerir.";
}
</script>

alert'de doğru sonucu veriyor. ama hesaplama yapmıyor. şimdiden çok teşekkürler vaktini ayırdığın için.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:58:30 -->-> Daha önceki mesaj 13:49:44 --

oldu. çok çok teşekkürler. grafik sanatçısıyım ben de www.3dfiction.com
ben de sana küçük bir hediye hazırlayacağım. özelden yazarım. biliyorum bir beklentin olmadan yardımcı olduğunu ama

herşeyi benim fonksiyonun altına koyunca oldu. ilk çağırmada çok az bir gecikme oluyor ama olsun.

function calc1()
{
$( document ).ready(function() {
$.ajax({
type: 'GET',
url: 'kurcek.php',
success: function(cevap) {
var kur = cevap;

var x1;
x1 = document.getElementById("n1").value;

result1 = x1 * 80 * kur;
document.getElementById("result1").value = result1.toFixed(2) + " TL + KDV";
document.getElementById("info").innerHTML = "Uygulama dahil Ortalama fiyatıdır. Kesin Hesap için <a href='iletisim.htm'><b>İletişim</b></a> linkinimizden bizimle irtibata geçiniz !<br> A1 sınıfı yanmaz kompozit m2'de 5$ fiyat farkı içerir.";
}
});
});
}
</script>