Herkesin muzdarip olduğu hacklink saldırılarını uzatmadan nasıl engelleyebileceğinizi göstereceğim. Uzun uzadıya hikaye anlatır gibi yazmaya gerek yok 2-3 adımdan oluşan birşey.
1. Kısım
Öncelikle ahrefs.com'dan bir tane üyelik açıyoruz. Deneme üyeliğiniz bile yeterli olacaktır. Günlük düzenli olarak sitenize link veren yeni siteleri inceleyin. Zararlı olarak eklenen domainleri not edin. Daha sonra webmaster tools'a girin ve Sitenize bağlantılar kısmından size verilen en son linkleri inceleyin. Son bağlantıları indir butonu vardı. Yine zararlı olarak gördüklerinizi not edin.
2.Kısım
disawow.txt adında bir yazı dosyası oluşturun. Bu yazı dosyasının örneğini aşağıda ekliyorum.
#spam gördüğüm siteleri istemiyorum
domain:finden.com
domain:askiven.com
#hacklink saldırısı yapılmış site sahibi ile iletişime geçmeme rağmen kaldırmadı.
domain:siteadi.com
#ilgili linkteki backlink yanlışlıkla eklenmiştir.
http://siteadi.com/konuadi.html
3.Kısım https://www.google.com/webmasters/to...vow-links-main bu adresten ise hacklink saldırısına uğramış sitemizi seçiyoruz ve disavow.txt dosyamızı yüklüyoruz. Hepsi bu kadar.
Binlerce link saldırısı alsanız da korkmayın hiçbirşey olmaz. En başırılı sitelerimin birinden size ekran görüntüsü atayım. Sürekli saldıran birisi var gram zarar görmüyor görmez de. Linki gördüğünüz anda reddedin gerisi önemli değil.