Merhaba, benim sektörümde olan bir site var. Adam 1-2 yıldır sabit 1.sırada, hiç değişmiyor. Backlink kalitesi vs. ondan çok daha iyi olan siteler ondan sonra geliyor. Ahrefs'in derecelendirmelerine bakıyorum, yine olduğu konumu haketmediğini görüyorum. Fakat dediğim gibi ne dalgalanma, ne başka bişey, adam otoriter oldu ve yerini kaptırmıyor.

Fakat dikkatimi çeken bir şey oldu ve durumu az çok çözdüğümü düşünüyorum. Bu kişi, belirli sitelerden, bazı ziyaretçilerin bilgisayarına "ana sayfa sabitleme" virüsü yolluyor. Kişilerin ana sayfası bu site oluyor ve değiştiremiyorlar. İşin ilginci Google bunu hiç bir şekilde farkedememiş. Belkide farketti ama yaptırım uygulamıyor, bilemiyorum.

Alexa ilk 600'de bu site, günlük ziyaretçisi tahminim 50-60k. Hemen çıkma oranı, backlink kalitesi, site içi seo vs. herşeyi inceledim. Backlinkleri için "kalitesiz" bile diyebilirim.

Soru 1: Google nasıl olurda benim farkedebildiğim bu durumu farkedemiyor?
Soru 2: Kendi sayfasını, kullanıcıların ana sayfasına kilitlediği için mi Google ona daha çok değer veriyor?

Bu adamı diğerlerinden ayıran benim söylediğimden başka bir durum olabilir mi? Teşekkürler.