kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendimiz araştırarak alıyoruz.
Çanakkale - Güneyli Köyü ( Köy dediğime bakmayın sahil kenarı Tatil köyüdür ) 160 Bine aldığınız yer seneye 190 bin çok rahat çıkar.
Yada ufak acil satılık olanlardan 50-60 bin Arasına İmarlı arsa bulursanız alın Seneye üstüne 20 bin ekler en az. ( Güneyli köy ve denize yakın olmalı )

İstanbul Gümüşyaka hızlı gelişiyor.150 Bin Liraya kadar en az 300 m2 imar + İfrazlı,Merkez ve Denize yakın olan kısımlardan ( Arkadan değil ) yer bulabilirseniz hemen alın,Seneye 180-190 aşağısında olmaz.6 Ay önce aldım 130 bine

Köydeki insanlar gelip senin tarlanda çalışacak ve Senede 8-10 bin Lirada paramı verecek ?

Öncelikle Köyde aldığın tarla,Arsa 30 senede geçsede çok değerlenmez,Zor değerlenir,Dağ başıdır muhtemelen. Kimse sana dediğin gibi öyle senede 8-10 bin Lira vermez zaten herkesin kendi yeri var.Olmasa dahi vermez.

Çoğunluk Tarla'da imar,İfraz olmaz genelde satması zor,Değerlenmesi zordur.
Hocam sanırım uzun yıllar istanbulda yaşadınız. Köylü benim tarlamda benim adıma çalışmayacak, senelik kiralayacak ekecek biçecek o sene içerisinde ne kazanırsa kendinin olacak ve bana o 1 senenin dönemin kira bedelini verecek. Bilmiyorum köyünüz neresi nerede yaşıyorsunuz ama bizim buralarda işler böyle yürüyor. Boş tarla bulamazsınız muhakkak birileri icarlar. çünkü senede 20-30 dönüm yerden kazandığı para vereceği kira parasının minimum 3 katıdır. ayrıca değerlenmez dediğin toprak inan her geçen gün artıyor değeri. örnek vereyim dönümünü 3bin tl den sattığımız tarlayı şu anda alanlar dönümünü 9bin tlden satıyor aradan geçen süre 6 yıl. tabiki ev arsa da değerleniyor kazandırıyor fakat arsa aldın müşteri bulamadın duracak elinde 5 sene bir getirisi de olmuyor o süre içerisinde sadece değerlenmesini bekliyorsun anca yatırımcı gelecekte site dikecekte bana kat verecek hayalleri ile bekliyorsun