Arkadaşım Seo açısından hangisi etkili olur diye
sormuyorsan; gen.tr daha bilindik bir uzantı. Ziyaretçilerin çoğunluğunda olmasada belli bir kesimde gen.tr uzantısına hem isim hemde göz alışkanlığı var. web.tr'ye kıyasla daha akla yatkın.
Seo açıcından hangisi etkili olur diye
soruyorsan; Kendi edindiğim tecrübem ile sana kendimce bir cevap vereyim. gen.tr web.tr ile beraber hemen hemen kullanmadığım uzantı kalmadı diye bilirim, ve sana şunu açıkca diye bilirim ki "
UZANTININ SEO'ya ZERRE ETKİSİ YOK" Google'de sıralamanızı uzantı etkilemez. Halen bu konuda bir çok hurafe mevcut. Hedef kelimeleriniz + hedef kelimenizin rekabeti + rakip siteler + site içi optimizasyon + site dışı optimizasyon ve daha sayamayacağım bir çok etken ve unsurda bilgin,tecrüben,paran ve zamanın varsa uzantının hiç bir anlam ifade etmediğini zaten anlarsın. R10.net'i otoriter yapan webmaster platformu denilince akla ilk gelen site olmasının sebebi .net uzantısı değildir. Siteni otoriter yapabilecek güce sahipsen uzantının anlamsız olduğunu anlarsın. (benim için sadece jenerik domainlerde uzantı önemlidir örn: kırmızı.com jenerik domainlerde .com olmazsa olmazdır. jenerik kelimeye göre .net tercih edilebilir tabiki. Ama yinede seo ile alakası yoktur.)
Bu yazdıklarım kendi görüşlerimde katılabilirsin yada katılmazsın. İlk zamanlar bende uzantı heveslisi idim. Hatta .com domain boşta olmasa projeden bile vazgeçiyordum. Çünkü .com olunca rakip siteleri alt üst edicektim

Tabi işlerin öyle yürümediğini anlamam uzun sürmüş olsada kendim içinde doğru tecrübeyi kazandığıma inanıyorum. Artık domain alırken uzantısına bakmıyorum. Keyword bir kelimeyi sorgularım boşta olan uzantılardan kolay okunabilir ve kolay anlaşabilir mümkünse akılda kalıcı olanı tercih eder işime bakarım. Aslında bu kadar uzun yazmayı düşünmüyordum ama domainlerin seoya etkisi hakkında bir blogta gördüğüm yazı beni oldukça şaşırttı. Adam söyle diyor; "Uzantıların seoya etkisi söyledir, .com %10 .net %7 com.tr %5 vs.." tabi buna inanıp inanmamak senin elinde.