cortex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet arkadaşlar, soru gayet açık. Yabancı forumlarda oldukça yazı okudum ama bir sonuç çıkaramadım. CDN kullanmanın Seo açısından iyi olduğunu vurgulayanlar ve googlenin artık Dedicated IP'ye eskisi kadar değer vermediğini söyleyenler var.
Sizin düşünceniz nedir?
Valla hocam öncelikle seocu değilim onu belirteyim ve kendi deneyimimi ileteyim.

Müşterilerimizden birkaç tanesinde cloudflare var. Valla çok bi numarasını göremedim.

Kendim denediğim bir sitede Dedicated IP var.( Sıfır daha önce hiç kullanılmamış tertemiz ) SSL kullanıyorum aynı zamanda. Birde CDN yaptık. Çok kısa sürede kelimelerinde ilk sıraya oynamaya başladı ve çok kısa sürede gene hemen hemen tüm içeriği index aldı.

Kesin bundandır demem yanlış olur seo tarafında çalışmadığım için. Kendi deneyimlemem demem daha doğru olur.

Buarada SSl ve Dedicated IP olan başka sitemizde hiç işe yaramadı gibi birşey var. Tahminim içerik ve yazılıma daha çok önem veriyor. Zira hiçbirşey yapmadığımız hatta içeriği bile olmayan bir site (domain anahtar kelime içeriyor) kendiliğinden ilk sayfa da ve yerini koruyor.