Daha önce bana pm atmıştın.Dönüş yapamadım.
Yatırım için ev alınmaz , Öncelikle ev alırsın 160k'ya alacağın evi 1k'ya kiraya verebilirmisin bilemiyorum.Hadi verdiğini varsayalım.
12 Ayda: 12 Bin Lira, Kiracıyla ugraşmak tam bir işkence,İyisi var kötüsü var.Yıllık azda olsa bir vergisi var,Kiracının evi kırıp dökmesi derken onları kiracı ödemez.
Geçmiş yıllarda bir kiracımızın verdiği kira 400 TL , Ev sıfır teslim edildi,Kombi petek dolap bırakmamış.Toplam Verdiği kira kadar masrafı vardı çıkarken Öde diyorsun ödemiyor.Hakkımı helal etmem diyor.Çıldırıyor. Öyle gitti.

Ev değeri öyle aşırı artmaz.Ev bina eskir zamanla değeri düşer.Semtin değeri yükselirse anca kendini dengeler biraz artış sağlar.

Yatırım için arsa alınır hiçbir masrafı yok.Ufakta olsa onunda vergisi var.Zaten bu ülkede herşeye vergi var.
160k'ya alırsın,Seneye 180-190k'dan aşağı olmaz değeri. İyi gelişen yerlerde fiyat dahada iyi olur.Kafan rahat eder,Gerekince satarsın.

Çanakkale taraflarını öneririm.Çanakkale köprüsü fiyatları 2'ye katladı.