okursan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evlenmek değil de kendi başına eve çıkmak istiyor gibi anladım ben.
Eğer kendinizi geçindirebilecek bir meslek sahibi iseniz deneyebilirsiniz bence.

GM 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen öyle hocam kendi başıma çıkmak gibi bir fikrim vardı. Bu konuda sana hak veriyorum fakat birde şöyle düşünmeni istiyorum yada ben öyle düşünüyorum diyebiliriz en azından. Şimdi yaş 20 hayata aile desteği ile ilerlediğimiz için en ufak şeyler bize kolay geliyor fatura yatırmasından banyo, alişverişten gezmek bile kolay çünkü hepsini yapmıyoruz ama ileride bunlar hep bizim sorumluluğumuz altında olacağı için geç yaşta buna atılırsak tabiri caiz ile ' dımdızlak ' ortada kalmayalım yanı sudan çıkmış balık misali ne yapacağımız bilememezlik korkutuyor beni.

Birde Benim şuan düşüncem 2.öğretim okuyorum haliyle basit ve akşamları yukarda da söylediğim şeylerden ötürü işe girip akşam okula gidip kendi yuvamı kurmak gibi bir fikrim vardı

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:21:34 -->-> Daha önceki mesaj 23:20:58 --

zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
senin yaşında değilim ama ciddimisin evlenme konusunda?bu acele niye?bu yaş ta neden ezilesinki 30 a kadar yolu var.evlenince 3-3500 maaş gerekecek derdin 1 iken 1000 olacak bunların bilincindemisin?hayat tahmin ettiğiniz gibi tozpembe değil,uçkur sevdasına evlilik yapma!
Söylediğin çok doğru. sanırım eksik anlattım evlilik gibi değil benimkisi
Benim şuan düşüncem 2.öğretim okuyorum haliyle basit ve akşamları yukarıda da da söylediğim şeylerden ötürü işe girip akşam okula gidip kendi yuvamı kurmak gibi bir fikrim vardı

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:24:13 -->-> Daha önceki mesaj 23:21:34 --

reliyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olumlu ve olumsuz yönlerini oturup, bir kağıt üzerine yazmalısın. Yemekti, çamaşırdı tut, faturaydı.. Ve zor durumlarında ne yapacağına dair B planı hatta C planı..

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:20:11 -->-> Daha önceki mesaj 19:18:14 --

Ayrıca kesinlikle neden çıkmak istiyorsun bunun da bir kararını ver. (Beni yanlış anlama sakın) Senin yaşlarında ani olarak karar vermek sonrasında seni zora sokabilir. Ailene sunacağın gerekçe güçlü olmalı, tabii kendine de..
Evet hocam ani ve yanlış karar vermekten de korkuyorum ; amacım şöyle diyebilirim yaş 20 yaşıma göre bir olgun denilebilirim. Artık yaşadığım alanda kendi ayak izim her yerde kendi izim olsun istiyorum yapacağım şeylrde söz sahibi olmak kendi düzenimi kurmak istiyorum gibi düşünce var aslında bu normal zamanlarda çıkmıyor ailemle tartıştığım zaman çıkıyor ama bu tartışma sakın ha büyük falan sanmayın en ufak bir yere hasar veriyorum mesela annem kızınca bile aklıma bunlar geliyor çünkü her şeyde söz sahibiler tabi ki olacaklar ama ileride dımdızlak kalmaktanda korkuyorum suda çıkmış balık gibi hiç bir şey bilmeden v.b

Birde biz yeni nesiliz mesela benim annem hiç tatil yapmamış biz gezmek görmek istiyoruz kendi planlar ve görüşlerimiz var gibi