Dbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de tasarımcı olarak son 5 aydır macbook kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Bende ki cihaz 2015 model 2.9ghz işlemci hızı 250SSD diski 8 RAM'i ve retina ekranlı bir cihaz. Bu ayar da bir cihaz işini rahat görür.

Ama macbook alırken retina olmasına dikkat edin. Şu sıralar kafam da bunu satıp üstüne biraz para ekleyip yeni çıkan modelleri almak var. Parlak retina ekranlı ve gerçekten göz alıcı.
Rare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yine adobe serisindeki programlarda render alacaksan eğer mac os işletim sistemi öyle seni "vay be" dedirtmez. mac os da çalışan final cut gibi programlarda render alacaksan tabi ki ciddi fark yaratır ama bir çok efektden feragat edersin.. Bunu bilde. Birde üst düzey bi macbook a vereceğin para ile çok daha iyi performans alacağın bi bilgisayar alabilirsin.

Örnek :

Bu Asus (Nvidia GTX 1050 - 16GB DDR4 - 8MB İşlemci Ön Bellek - i7 7.Nesil )

Buda macbook

Görüldüğü üzere çok çok daha performanslı bi bilgisayarı 700TL daha ucuza alıyorsun.

Benim düşüncem böyle.
delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende bir konu açmıştım burada. 2011 macbook aldım ssd taktım 14 senedir profesyonel bilgisayar kullanıcısı olarak bende win kullanıcısıydım. şükür ki rahatım artık kullanımı 2 günde alıştım.

i7 işlemci 4 gb ram var gayet rahat çalışıyor. bendeki seride ısınma problemi var işlemcisine termal süreceğim düzelecek diye düşünüyorum.
aliarbak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Retina ekran, en az 250 gb SSD ve en az 16 GB ram olmasına özen gösterin. 8 gb ram maalesef yetmeyebiliyor, bir yerden sonra sürekli ram doldu uyarısı veriyor.
Yani anladığım kadarıyla minimum 2015 model ve 16gb ram lazım bana doğru mu?

Ama Ender hocam biraz kafamı karıştırdı valla

Benim şuan kullandığım LAPTOP BU.
( i7 16gb DDR3 - paylaşımsız 4GB GTX 950M )
Bunu da baz alarak fikir verirseniz çok iyi olur.

Bir de şöyle bir soru sorayım şuan kullandığım bu laptopa göre model yükseltmeme değer mi bu aralar?