Çok güldüm, helal olsun size
Günümüz şirketlerini çok iyi özetlediniz aslında.
PHP bilmek yetmiyor artık. c, c++, c#, java, mobil uygulama, front-end, back-end, sunucu yönetimi, big data, deep learning, biraz da ofis boy, azcık da bla bla ihtiyacı da var
İş aramaya devam...
beni şirket olarak değil, meslektaş olarak algılarsanız açıyı yakalayabilirsiniz. Sadece PHP kodlayacağım hiçbir yerde çalışmadım, öyle bişey varmı ya. Ben de yıllarca personel ve freelancer olarak çalıştım, doğar doğmaz şirket kurmadıkki. Yazılımcıysanız eğer bu işi zorunlu bir hayat idame yöntemi olarak yapıyorsanız zaten, bir yerde patlar o iş. Bir çoğumuz meraktan ve eğlenerek yapıyoruz bu işi. Sadece PHP kodlayacaksa, iki kelam fikir sahibi, yeni teknoloji merakı yoksa, bot yazarım ben personel yerine muhterem. Yok öyle vizyonsuz vizyonsuz ben PHPciyim koder'ım yazılımcıyım, mühendisim demek. Okuduğunuz bölüm mühendislikse mühendis olun. Sizden kendinizin, firmaların veya hayatınızın tek bir konu üzerinden aldığı fayda, sizi yaşatmaya yeterli olsaydı, mühendislikte 4 yıl boyunca girdiğiniz 100e yakın farklı ders yerine sadece PHP yeterdi. Siz robotluk arıyorsunuz, iş değil. Hep aynı şeyi kodlayıp duran guguk kuşu gibi tekrar tekrar devam eden döngüye girip, memur olmak istiyorsunuz. Bizde veya aklıselim herhangi bir firmada, ister yurtiçi ister yurtdışı, öyle bir arayış olamaz. Biz, bilgisi becerisi yeteneğiyle bize bişeyler katacak bilgiçleri arıyoruz. Konu uzar gider, ama vizyon tartışmalarına gireceksek, yazılımcılar olarak buluşup aramızda bir summit yapalım, fikir alıp verelim, her zaman açık kapımız.