**EKLEME: ŞUANDA KULLANDIĞIM LAPTOP.(tıklayınız)
( i7 16gb DDR3 - paylaşımsız 4GB GTX 950M )
----------------------------------------------
Merhaba abiler, kardeşler
Bilgisayarı oyundan ziyade tasarım için kullanıyorum neredeyse tüm adobe programları. İşimi görecek en iyi bilgisayar macbook pro olduğunu düşünüyorum. Özellikle after effects premiere photoshop vs. Ama minimum hangi model ve hangi özelliklerdeki MacBook işimi görür bilmiyorum.
2000'lerin başında bilgisayarla tanıştık ettik ama malum hep windows kullandım. O yüzden macteki hangi ram hangi işlemci işimi görür bilemiyorum.
Geçen sene canavar diye tabir edilen özelliklerde bir pc aldım çok işimi görüyor ama bazı büyük çalışma dosyalarında ve ağır renderlarda çok kasıyor, yavaşlıyor. Bazı renderlarda içler acısı!
Windows bir pc de kaç ram hangi işlemci nasıl bir ekran kartı vs biliyorum ama söz konusu mac olunca böyle olmuyor.
Teknik olarak bakınca ram vs macbooklarda hep düşük gibi ama eminin ki 8gb ramli mac 16gblik bir windows pc den iyidir ama işte deneyimim olmadığı için bana lazım olan minimum özellikteki ve birkaç yıl beni götürecek mac hangisidir?
Buradaki yorumlar benim kararımı belirleyecek o yüzden hayatidir lütfen deneyimli arkadaşlar yardımcı olsun.