öncelik..
ister php ister istersen başka bir dil.. hepsinde standart kod sıralaması konusunda temel yapıyı alman gerek... misal.. php de her işlem satırından sonra ; koyman gerekmesi veya 2 işlem veya metni birleştirmek ... sabitler - değişkenler.. bunlar gibi yapıları bilmek gerek

bir dönem vbasic ile uğraştım ki o dönemlerde 386 lar bolca idi ve 486 gören kendini şanslı sayıyor idi..
onun kod yazma mantığını msaccess 95 ile ufak programcıkları yazarken faydasını gördüm. derken onlar da kullanılmayınca unutuldu... zaten çok da bildiğimi söylesem .... hata olur

bend ephp ye başladım tabiki yerli yabancı bir sürü free anlatımları izleyerek birşeyler kapmaya çalıştım.
ençok da daha önce de ismini verdiğim ibrahim çevrük ün anlatımı hoşuma gitti. eleman en basit seviyede ve hata yaparken bile gayet doğal bir şekilde hata yapıyor ve hatasını deneme yanılma ile arıyor video larında.. bilerek de yapıyor olabilir ama sonuçda gayet doğal...

bu tür seri şekilde temelde başlayan anlatan ve db işlemlere vs kadar çok fazla kaynak mevcut... Youtube den de bulabilirsin google dan da burda paket paylaşanlarda

ama kitap alarak daha hızlı da olur veya free pdf ler de var php nin kendi sitesinde de var ama kitap veya kitapçıklar ve video lar daha kolay olur

benim misal db merakım va rişim gereği de sürekli data lar ile uğraşıyorum..
php de ffmeg ile çok fazla iş yapan da mevcut... bot dünyası...
ama artık php birçok coder a yeterli gelmiyor-sa-da yine de php siz olmuyor

php eğitimi

kelimesi ile arama yapmak en güzeli