Benzer problemi ben de yaşıyorum.

Hepsiburada da satış yapmayanlar için bilgilendirme; hepsiburada satış sonrası kargo teslim edildiği günden başlamak üzere 28 iş günü sonraki ilk perşembe ödemeleri yapıyor. Düzenli satış yapan kişilerin her perşembe 28 iş günü önceki paraları yatıyor.

Geçen hafta entegrasyon problemi dendi, ve ödemeler ilerleyen günlerde kademe kademe yapılacak dendi sonuç aradan 1 hafta geçti ve yine aynı bahane ve ne geçmiş haftanın ödemesi geldi ne de bu ayın ki.

Hem yüksek komisyon alınıyor, hem artık he rişlem başına 0,5 TL ücret alınıyor hem de 1 aydan fazla süre (28 iş günü hafta sonları - tatiller) yaklaşık 40 gün sonra para gönderiliyor iken şimdi bu süre daha da uzuyor.

Aylar önce bir kez daha gününde ödeme gelmemişti ama sonrasında ertesi gün gönderilmişti.

Bana kalırsa hepsiburada parayı değerlendiriyor, şöyle ki hepsiburada kendi kargo firmasını kurdu bu firmayı büyütmek için bu ödemeleri bilerek geciktiriyor olabilir, böylelikle bir şekilde bankalardan kredi alıp faiz ödemek yerine bu paralar kullanılıyor olabilir.

Öte yandan böyle bir entegrasyonda oluşabilecek sorunun çözümü haftalarca sürmemeli muhasebe ve finans çok kritik konular, 14 gün boyunca böyle bir sorun varsa çözümsüz kalması da çok ilginç.

İşin kötüsü ise buradan geçen hafta gelecek paraların gideceği yerler belliydi, geçen hafta gelmedi bir şekilde idare edildi bu hafta gelir diye, şimdi hem geçen hafta ki ödeme gelmedi hem bu haftaki ödeme gelmedi ödeme yapacağım yerlere karlı mahçup oluyorum yersiz yere. Hepsiburada'nın muhasebe entegrasyonunda sorun oldu en geç haftaya ödeme yapacağım dediğim tedarikçilere bu haftada aynı şeyi söylemem kadar komik bir şey olmayacak. Bütün ödeme dengesi alt üst oldu. Kredi kartı ödemeleri, kredi ödemeleri, borç ödemeleri.