arkadaşların hepsi ekran kartlarının ve işlemcilerinin değerlerini ölçmek istiyorlarmış hocam onlara basit bir yöntem ile nicehash üzerinden programı indirsinler ordaki ethereum mining' e tıklayıp programı indirsinler ve benchmark testi yapsınlar yeni başlayan bir kişi en iyi o şekilde bulabilir ardında çıkar değeri
https://www.cryptocompare.com/mining...tPerkWh=0.0609
bu siteye girsinler kaç watt kullanacağını ve kw ücretlerini girsinler ortaya net bir sonuç alırlar bunu konuna eklersen sevinirim hem yeni başlayacaklar içinde bir yol olur bende daha yeni sayılırım ancak bu şekilde hangi sistemin bana uygun olduğunu buldum
rx470-480-570-580 - 25mh/s değer veriyor overclock ve bios ayarı ile 30-31 görünler var ancak riskli bir yöntem kimisi bios ile oynamak istemiyor.
rx550 gibi ucuz kartlarda ise ortalama 10-12 mh/s veriyor ancak bu kartların 4gb olanlarından olmalı 2gb lık kartlar ile kazım yapılmaz 3 ve üzeri olmalı
yanlışım eksiğim varsa kusuruma bakmayın bende yeni başlayan birisiyim sistemimi yeni kuruyorum r9 290x ile deneyeceğim birkaç tane hem acemiliğimi atmak için hemde kendimi geliştirmek adına 2-3 ekran kartlı bir rig kuracağım inşallah
konu sahibiylede ayrıntılı görüşmek isterim benimde öğreneceğim pek çok şey bulunmaktadır.

herkese iyi ve bol kazançlar.