Selamlar, İndex şişmesi diye bir tanımı ilk kez sizden duyuyorum. Duplicate index sorunundan bahsediyorsunuz sanırım. Bir birleri arasında tekrar eden indexleriniz için Canonical kullanabilirsiniz. Bu sizin sorununuzu çözer.
Eğer belirli parametreler almış sayfaları okutmak istemiyorsanız. robots.txt 'den o url parametresini disallow yapmanızı öneririm.
Teknik açıdan bakarsak birbirinden bağımsız indexlerinizin fazla olması problem değil. Ziyaretçi açısından bakarsak size potansiyel ziyaretçi yarattığını bile söyleyebilirim.
İyi Çalışmalar.
Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim, ama zıt düşünüyoruz sanki bu konuda. Ben duplicate içeriğin problem olacağını hatta ziyaretçi bakımından büyük bir negatif etkisi olduğunu düşünüyorum. Örneğin;
http://www.abc.com/icerik.html ve
http://www.abc.com/icerik.html?replyto şeklinde iki içeriğim var ve ikisi de google tarafından ayrı ayrı indexlenmiş. Bunu bir index şişmesi olarak adlandırıyorum. Teknik olarak bir sayfanın iki veya daha fazla kez indexlenmesi problem değil midir?