Merhaba, pek fazla web siteleri ile içli dışlı değilim. Adsense hesabım olmasını istiyorum ve bunun için çalışacağım. Yaptıklarımı burada paylaşırsam ve düzenli olarak güncellersem sıkılmadan yapacağımı düşünüyorum. O nedenle buraya konu açıyorum. SEO konusunda pek bir bilgim yok, ama araştırarak mümkün olduğu kadar öğrenmeye çalışacağım. Amacım tabii ki sadece adsense hesabı alabilmek değil, aynı zamanda para kazanabilmek. Yaptıklarımı gün gün ve maddeler halinde yazacağım. Hatalı olduğumu düşündüğünüz konularda bilgi verirseniz sevinirim, dediğim gibi çok tecrübeli değilim. Şuan için tek site ile başladım ama 1 adet daha site açabilirim, ilk sitenin yükünü hafifletince diğer siteye geçmeyi planlıyorum.
Site Dili: İngilizce
Altyapı: Wordpress
05.05.2017 - Domaini aldım, domain eski bir domain. Uzatılmamış düşmüş ama ilk archive.org kaydı 2004 yılına ait. Daha önceden aktif olarak kullanılmış, hiç indexi yok.
- Speedhosting firmasından yurtdışı SEO hosting hizmeti aldım.
- Wordpress kurulumu yapıldı.
- İçeriğe uygun tema seçimi yapıldı ve kuruldu.
- Yazılarda galeriler kullanılacağı için resim optimizasyonu sağlamak amacıyla TinyPNG for Wordpress eklentisi kuruldu.
- Önbellekleme için ücretsiz Wp Fastest Cache eklentisi kuruldu.
- Spam yorumlardan kurtulmak için Akismet eklentisi aktifleştirildi.
- Wordpress başlangıcında gelen tüm içerik temizlendi. WP Optimize eklentisi kuruldu ve veritabanı sıfırlandı.
- Gereksiz (en azından benim için) bir eklenti olan Hello Dolly kaldırıldı.
- Site ayarları yapıldı, ping servisleri düzenlendi.
- Okuma, yorum, medya ve kalıcı bağlantı ayarları düzenlendi.
- Yoast SEO eklentisi kuruldu ve tüm ayarları büyük bir titizlikle yapıldı. Kategori ön ekleri kaldırıldı.
- Kategoriler, numaralanmış sayfalar, etiketler, ortam sayfaları, tarih ve yazar arşivleri "noindex" olarak ayarlandı.
- Web sitesinin Search Console ve Google Analytics kayıtları yapıldı.
- Cloudflare hesabı açıldı ve gerekli ayarlar yapıldı. SSL kullanmamaya karar verdim, bu site için gerekli olduğunu düşünmedim.
- Hakkımızda ve iletişim sayfaları oluşturuldu.
- İki adet ekstra bilgi sayfası oluşturuldu.
- Kategoriler açıklamaları ve Yoast SEO ayarları ile birlikte özenle oluşturuldu.
- Menüler oluşturuldu. Sidebar ve header alanlarına yerleşimleri yapıldı.
- Tema üzerinde gerekli düzenlemeler yapıldı.
- Galeriler için FooGallery eklentisi kuruldu.
- 1 adet 752 kelimelik toplamda iki adet galeri (16 resim) içeren yazı yayınlandı. Resimler kırpıldı ve watermark eklendi.
- Search Console ile sitemap gönderildi.
- Google Gibi Getir özelliği ile site indexlendi.
- Günün sonunda anasayfa ile birlikte 6 adet sayfamız mevcut.
06.06.2017- Sitenin 6 adet sayfasıda index almış durumda.
- 724 kelime, yazı içi 2 adet fotoğraf ve 14 fotoğraftan oluşan galeri ile yeni bir yazı eklendi.
- Site başlığı ve açıklamasını düzenledim, tekrar google gibi getir yaptım. Daha iyi olacağını düşünüyorum.
- Pinterest'i çözmeye çalışıyorum. Hesap açıp 110 adet board takip ettim. Eklediğim 2 adet içeriğide kendi oluşturduğum board üzerinden paylaştım. Geri dönüş olacağını düşünüyorum.
07.06.2017- 1 adet 956 kelime + 6 görselden oluşan yazı eklendi.
- Pinterest için altyapı çalışmaları devam ediyor. Hazır olunca paylaşımlara başlayacağım.
08.06.2017- 411 kelimelik yazı eklendi. Bugün en az 2 adet daha giriş yapacağım.
- 1619 kelime ve 9 fotoğraftan oluşan yazı eklendi.
- Cloudflare'ı kaldırdım. İnanılmaz bir değişiklik yaşamadım. Gereksiz olduğunu düşündüm. (Becerememiş olabilirim, ilk kez kullandım) Şimdilik sadece Wp Fastest Cache yeterli olur diye düşünüyorum. Zaten binlerce hit alabilecek bir web sitesi değil.
09.06.2017- Postviews eklentisi kuruldu, temaya entegre edildi. Ziyaretçilerin en çok okunan yazıları görmek isteyebileceğini düşündüm.
- Breadcrumbs aktifleştirildi ve temaya entegre edildi.
- Temanın iç link yapısı düzenlendi.
- 495 kelime + 10 görsel yeni yazı eklendi.
- 1110 kelimeden oluşan yazı eklendi.
10.06.2017- 1 adet 850 kelimelik yazı eklendi.
10.06.2017- 1 adet 575 kelimelik yazı eklendi.
Bilgi:
Yazı eklemek beni açıkçası çok uğraştırıyor. Biraz fazla özeniyorum. Resimleri google images yardımı ile kaliteli fotoğrafları bulduktan sonra önce boyutlarını küçültüyorum, daha sonra watermark ekleyerek yayınlıyorum. Yani şuan alışma sürecinde bir yazı girmek için yaklaşık 1 saatlik zaman harcıyorum. Sanırım yavaş yavaş daha pratik bir hale geleceğim

Amacım sitenin ilk 10 gününde mevcut 24 kategoriye en az 1 yazı girebilmek.
Yorum yazan, yazmayan herkese teşekkürler.