Merhaba arkadaşlar,
Büyük bi firmada web tasarımcısı olarak çalışıyorum yaklaşık olarak tam 2.5 yıl oldu fakat bundan 6 ay önce yani 2 yılımın dolmasına tam 1 ay kala şirketteki tüm çalışanların çıkışı yapıldı sonrada başka bi firmaya girişimiz yapılmış başka bi yerde çalışıyor olarak gözüküyoruz..bunu yapmalarının sebebi sigortayı asgariden yatırmak..

bu olay 6 ay önce yaşandı ama ben şimdide gidip mahkemeye verebilir miyim ?
çıkarsam içeride maaşım kalacak,maaşımı bugün alıp çıksam bile yine içeride param kalıyor ve kesinlikle vermeyeceklerine adım gibi eminim.
içeride 20 gün yıllık iznim var o da yalan olacak. eğer çıkarsam hem içerideki paramı hem de 20 günlük yıllık izin ücretimi alabilecek miyim? ayrıca 14 günlük yıllık izin hakkım çıkışım yapıldıktan 1 ay sonra doldu yani normalde 1 ay çalıştıktan sonra 14 günlük yıllık izin hakkımı aldım.. 1 ay ama çıkış yaptıkları için 2 yıldır çalıştığımdan ötürü dolmuştu..

tam 1 yıl 11 ay 5 gün çalıştıktan sonra çıkışım yapıldı ama mahkeme bunu 1 yıldan mı yoksa 2 yıldan mı hesaplar ?

İlk defa başıma geldiği için ne yapacağımı bilemiyorum ayrıca yıllık iznimi kullanıp çıkmayı istiyorum ama yıllık iznimi de kullanamıyorum onun içinde izin vermiyorlar.

Avukat + mahkeme masrafları toplamda ne kadar tutuyor ? ve bu parayı peşin mi ödüyoruz yani mahkeme sonuçlandıktan sonra ödeyebiliyor muyuz ? çünkü hiç param yok.

teşekkürler.