Değerli yorumlarıyla katkıda bulunan herkese teşekkürler. Ramazan ayı insan için manevi bir fırsatlar panayırı gibi. İnsanın hiç birinden vazgeçesi gelmiyor. Aşağıda yazdığım yorumları okuyup ya kardeşim bahane bahane diyebilirsiniz belki

Ben teravih namazından da vazgeçmek istemiyorum iftar buluşmalarından da. Fakat bir orta yol bulmak lazım sanırım.
5 gibi evde oluyorum 7 ye kadar yatiyorum, 23'den 02ye tekrar uyku, yada ev ortami uygunsa 1 de sahur yapip yatin.
5 te kalkip 5.30 da evden cikiyorum, toplamda 5 saat civari uyku yetiyor.iftardan once yatabiliyorsaniz yatin, bir de otobuste de kisa sure kestirmek iyi geliyor
Güzel taktik. Geçen sene hanım Ramazan'da yanımda değildi. Uyguluyordum. Tabi Teravih namazları yalan oluyor böyle. Fakat olumlu etkiliyordu orucu. Bir de kerahat vakti uyumak meselesi var onu ne yaparız bilmiyorum
Ramazan ayında mutlaka her zamankinden daha erken uyumaya çalışın. 22:30-23:00 gibi uyuyup sahura kalkabilirsiniz. Aksi halde hem az uyku hem de açlık gün içerisindeki performansınızı etkileyecektir. Peşpeşe 3 gece bu şekilde erken uyuduğunuzda tekrar normale dönersiniz.
Valla çok güzel diyorsunuz da iftara bir misafir geliyor iftar için davet geliyor. Bunlar da hep Ramazan'ın güzelliği insan birinden vazgeçse birinden vazgeçemiyor.
Sevgili kardeşim burda en önemli şey sabır. Eğer sabır etmekte zorluk çekiyor isen Allah c.c sabır esmasını bol bol zikret derim. Göreceksin ki ne açlık ne susuzluk nede sigara pekte umurunda olmuyacaktır.
Not : Sağlık sorunundan dolayı oruç tutamıyan kardeşlerimizi düşün bu senin için büyük bir azim ve sabır gösterecektir...
Allah razı olsun. Haklısınız, zikir önemli. Bunu bir kenara yazıyorum.
Pazartesi - Çarşamba - Cuma hiç uyumadan tutuyorum

İşin aslı sadece kafadan silmek, yılda bir kez 1 ay kısa bir süre zaten. Klasik bir cümle kurmadan edemiyeceğim Allah sabrını veriyor. Sahurda suya abanma sigaraya abanma bence meyve öneririm favorim kayısı ve kiraz

yavaş yavaş ye 1 saatte ye hararet bakımından 4-5 bardak çay yeterli oluyor benim için. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin
Hocam maşallah. Allah sabrınızı arttırsın. Şu "işin aslı kafadan silmek" olayını bir anlatsanız. Nasıl silecez onu kafadan. Telkin mi yapıyorsunuz nedir?